Kolm Sakala töötajat kandideerib neljas kategoorias

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Remo Tõnismäe

Postimees Grupi Jaan Tõnissoni fondi meediaauhindade jagamisel pürivad Sakala töötajad parimaks neljas kategoorias: uudistejuht Marko Suurmägi on kandidaat maakonnalehtede parima arvamusloo ja uuriva loo, ajakirjanik Aivar Aotäht olemuslugude ja toimetaja Maarja Möldre aasta keeleparandaja kategoorias.

Hindamiskomisjon valis 2022. aasta parima maakonnalehtede uuriva loo nominentide sekka Sakala uudistoimetuse juhi Marko Suurmäe artikli «Riigikogulane soovis anda katuseraha oma suvila kõrvale tänavavalgustuse rajamiseks». Temaga konkureerivad Arved Breidaks Lõuna-Eesti Postimehest looga «Pihkvast mobiliseeritud külmetavad ja nälgivad» ning Jüri Saar Tartu Postimehest artikliga «Tippkokk plaanib Toome varemetesse restorani».

Maakonnalehtede arvamusloo kategoorias on nominent Marko Suurmägi looga «Vihmapiisad ja pommid», temaga konkureerib Aime Jõgi Tartu Postimehest looga «Soojuspump äratab mu keset ööd – õige hetk, et käima panna pesumasin» ning Aivar Ojaperv Virumaa Teatajast artikliga «Vaade: kõvakäeline juht ei luba».


Aivar Aotäht
Aivar Aotäht Foto: Marko Saarm

Olemusloo nominentide sekka valiti Sakala ajakirjanik Aivar Aotäht looga «Podmotsa, tilluke Eesti küla Vene piirisopis, köidab uudistajaid». Temaga võistleb Lõuna-Eesti Postimehe ajakirjanik Maarius Suviste lugude seeriaga «Me saame hakkama» («Noor Võrumaa mees hinnatõusust: toidu arvelt tuleb kokku hoida», «Võrumaa külamemm elust Eestis: kallis on, aga elada tuleb», «Pereema: lapsed annavad jõudu, et elurõõm säiliks»). Samas kategoorias kandideerib Aime Jõgi Tartu Postimehest looga «Neli sõja eest Tartusse pagenud naist räägivad oma kodust, mis Ukrainasse maha jäi».

Maarja Möldre
Maarja Möldre Foto: Marko Saarm

Aasta keeleparandaja nominendid on Sakala toimetaja Maarja Möldre, Lõuna-Eesti Postimehe tegevtoimetaja Jaan Rapp ja Postimehe toimetusgrupi toimetaja Jürgen Tamme.

Valdkondlike preemiate tunnustamisüritus on 2. veebruaril Postimehe meediamajas. Valdkondlike preemiate nominentide preemia suurus on 500 eurot bruto ning laureaadi preemia suurus 1000 eurot bruto. Aasta noore ajakirjaniku ja Jaan Tõnissoni ajakirjanduspreemia laureaadid kuulutatakse välja 7. veebruaril Postimehe arvamusliidrite lõuna konverentsil.

Postimees Grupi Jaan Tõnissoni fond annab välja meediaauhindu, et väärtustada Jaan Tõnissoni kui Postimehe peatoimetaja ja Eesti ühe silmapaistvama riigimehe elutööd, ergutada tänapäevaseid mõtlejaid ja arvamusliidreid ning tunnustada ajakirjandusvaldkonna töötajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles