Jahikeeldu kandev mees haavas kaaslast

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rebast sihtinud kütt tabas hoopis jahikaaslast.
Rebast sihtinud kütt tabas hoopis jahikaaslast. Foto: Margus Ansu

Pühapäeval sai Kolga-Jaani vallas peetud ebaseadusliku jahi ajal raskelt haavata 31-aastane mees, kes küttis rebaseid koos jahikeeldu kandva 39-aastase mehega.

Politseiameti vanempressiesindaja Tiia Sirelpuu teatel juhtus õnnetus kell 13.45 Tässi rabas, kus mehed ilma loata jahti pidasid. 39-aastane mees tulistas jahipüssist rebase suunas, kuid kuul põrkas vastu puid, muutis suunda ja tabas 31-aastast kannatanut.

Mees viidi raske tervisekahjustusega Tartu ülikooli kliinikumi. 

Kolga-Jaani jahiseltsi juhi Olev Meieri sõnul polnud kumbki meestest ametlikult kütt. Tulistajal oli kolmeaastane jahikeeld, mille ta oli teeninud salaküttimise eest. Vigastatu pole Meieri andmetel aga kunagi kütt olnud.

Mõlemad salajahti pidanud mehed olid samal päeval osalenud Kolga-Jaani vallas ametlikul seajahil, kuhu nad olid kaasatud ajajatena. Ametlikul jahil polnud kumbki neist relvaga.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles