Maagümnaasium võttis üldvõidu

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki maagümnaasiumi esindus jäi viimases voorus kolmandaks, noppis see kool «Meediamulli» võistluse üldvõidu.
Ehkki maagümnaasiumi esindus jäi viimases voorus kolmandaks, noppis see kool «Meediamulli» võistluse üldvõidu. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Gümnasistide mälumängu «Meediamull» viimane jõuproov selgitas, et kümnendate klasside arvestuses on parim Jakobsoni kool, kuid üldvõidu viis koju maagümnaasium.

Teisipäeval kohtusid viimases voorus mälumängu «rebased», kelle õlul oli vastutusrikas ülesanne vanemate kolleegide saavutatut hoida. Mäng oli vapralt tasavägine ning toredaid üllatusi pakkus ka kodune ülesanne, omaloodud päevakajaline luuletus.

Jakobsoni kooli noormehed paistsid silma äärmise operatiivsusega, sest nende salmidesse oli põimitud Abja kurikuulsast peost kõnelev seik.

Kümnendike arvestuses kujunes pingerida järgmiseks: Jakobsoni gümnaasium (41 punkti), Paalalinna gümnaasium (40 punkti), maagümnaasium (39 punkti), Kitzbergi gümnaasium (39 punkti), Suure-Jaani gümnaasium (38 punkti) ja Tarvastu gümnaasium (33 punkti).

Mängu kommenteerides tõdes žürii juht Rannar Raba, et viimane maakondlik voor kujunes «Meediamulli» ajaloo kõige dramaatilisemaks, sest Viljandi-, Pärnu- ja Järvamaa tugevamate vahel peetavasse superfinaali pääsejad said selgeks alles pärast lisaküsimuste esitamist.

Neljandaks jäänud Paalalinna gümnaasium teenis sama palju punkte kui kolmandaks platseerunud Jakobsoni gümnaasium ning võrdselt vastasid nad ka esimesele lisaküsimusele.

Otsustavaks sai teine lisaküsimus. Paalalinna gümnaasium pakkus, et sõjaeelsete raadioaparaatide skaalale oli Türi ja Tallinna kõrval märgitud Haapsalu, kuid tegelikult oli seal Tartu. Jakobsoni kooli poisid teadsid seda ja lunastasid koha superfinaalis.

«Mul on Paalalinna koolist siiralt kahju, aga midagi pole teha, selline ongi «Meediamulli» ilu ja valu,» lausus Raba.

Ta avaldas heameelt selle üle, et esimest korda võitles end superfinaali üks kool väljastpoolt maakonnakeskust. «Kui seni on teiste maakondade eakaaslastega rinda pistnud üksnes Viljandi gümnasistid, siis nüüd sõidab Paidesse ka Suure-Jaani gümnaasium,» kiitis ta.

Kokkuvõtteid tehes tõdes žürii juht, et «Meediamulli» vastu on koolides endiselt suur huvi ning pingutatakse tublisti, et konkurente seljatada. «Paistab, et «Meediamullist» on saanud tugev traditsioon, mida igal õppeaastal oodatakse,» rääkis ta.

«Korralduslikus mõttes olime uudses seisus, sest esimest korda pidime toime tulema Viljandimaa noortekeskuse abita. Tunnistan, et õppeaasta algul mõtlesin sügavalt, kas mängu on üldse mõtet jätkata. Õnneks tuli appi Suure-Jaani gümnaasium eesotsas huvijuht Marge Johansoniga. Lisaks said koolid voorude võõrustamisega suurepäraselt hakkama.»

PARIMAD
Tänavuse «Meediamulli» parim on maagümnaasium, üllataja oli Suure-Jaani.
1. Viljandi maagümnaasium (116 punkti)
2. Suure-Jaani gümnaasium (112 punkti)
3. Jakobsoni gümnaasium (111 punkti)
4. Paalalinna gümnaasium (111 punkti)
5. Kitzbergi gümnaasium (104 punkti)
6. Tarvastu gümnaasium (83 punkti)
Allikas: korraldajad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles