Kristiina Soop teenis südi võitlusega hõbeda

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Soop (paremal) teenis Viljandis peetud Eesti A-klassi juudomeistrivõistlustel hõbemedali.
Kristiina Soop (paremal) teenis Viljandis peetud Eesti A-klassi juudomeistrivõistlustel hõbemedali. Foto: Ülar Mändmets

Laupäeval Viljandi spordihoones korraldatud Eesti A-klassi juudomeistrivõistlustel oli Kristiina Soop võidule lähedal, ent hetkelise tähelepanu hajumise tõttu jäi ta teiseks.


Viljandi spordikooli ja kohaliku klubi Taifu liikmetest tegi meistrivõistlustel kaasa neli judokat, neist ainsa tütarlapsena astuski tatamile Kristiina Soop. Aasta varem üllatas ta sama vanusegrupi kaalus alla 48 kg kuldmedaliga.



Treener Viljar Kannel ootas medalit ka tänavu, ehkki sel hooajal maadleb neiu väga konkurentsitihedas kaalus alla 52 kg.



«See on üks vanuseklassi võrdsemate osalejatega kehakaal,» tõdes treener. «Kristiina oli kulla võidule lähedal, kuid seegi poleks olnud üllatus, kui ta oleks sootuks medalita jäänud.»



Kanneli jutu järgi oli Kristiina Soobil finaaliheitluses korralik võimalus see enda ka kasuks pöörata, paraku läks teisiti.



«Kristiina tähelepanu hajus vaid hetkeks, vastane pööras selle aga varmalt oma kasuks,» rääkis ta.



Tütarlaste kehakaalu alla 52 kg Eesti meistriks tuli Agnes Sillaste Tallinna klubist Okami.



Meistrivõistlustel kaasa teinud kolmest Viljandi noormehest ei jõudnud paremate sekka keegi.



«Tuleb tunnistada, et meie poistel polnud loosiõnne: kõik kolm läksid oma matšides vastamisi hilisemate medaliomanikega,» lausus Viljar Kannel. «Sellest hoolimata võib nende kõigiga rahule jääda.»



Noormeeste kaalus alla 60 kg tegi kaasa Sander Aasmäe ning kaalus alla 66 kg võistlesid Martin Reissaar ja Janar Pilve.



Viljar Kannel, kes on ühtlasi Viljandima juudo eestvedaja, tõdes uhkusega, et alaliidu ametnikud jäid viljandlaste korraldustööga väga rahule ning tegid neile ettepaneku ka mõne tulevase hooaja tiitlivõistluse korraldamine enda kanda võtta.



«Turniiri korraldamine on meeskonnatöö, sellesse on kaasatud nii õpilased kui nende vanemad. Samuti oli suur abi spordikooli töötajatest,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles