Sakala ajakirjanikud kandideerivad kolmele preemiale

Sakala
Copy
Žürii tõstis Kadri Allikmäed esile olemuslugude kategoorias, Marko Suurmägi aga tabas märki nii uuriva  kui arvamuslooga.
Žürii tõstis Kadri Allikmäed esile olemuslugude kategoorias, Marko Suurmägi aga tabas märki nii uuriva  kui arvamuslooga. Foto: Marko Saarm, Elmo Riig

Sakala ajakirjanikud Marko Suurmägi ja Kadri Allikmäe jõudsid oma töödega Postimees Fondi väljaantavate Jaan Tõnissoni meediaauhindade jagamisel kolme parima hulka maakonnalehtede parima uuriva loo, parima olemusloo ja parima arvamusloo kategoorias.

Marko Suurmägi püüab parima uuriva loo tiitlit kevadise artikliseeriaga Mulgi Häärberis raskesse seisu sattunud hooldusalustest, hooldekodu kiirabiväljakutsete tulvast ning asutusele tehtud ettekirjutustest.

Lisaks kandideerivad samas kategoorias Pärnu Postimehes vägivaldsest lasteaiakasvatajast ning tema ja direktori töölt vabastamisest kirjutanud Eno-Gerrit Link ning Järva Teatajas ilmunud lugudega Reopalu kalmistu rüüstajat tabada aidanud Urmas Glase.

Olemuse kategoorias esindab Sakalat Kadri Allikmäe emadepäevaks valminud lugu "Iseseisvate emade mitu palet: kokk, autojuht, õpetaja, viiking, tähesõdalane, puuraidur".

Talle pakuvad konkurentsi Aime Jõgi "Haigus on võtnud noorelt naiselt töö, karjääri ja jalad. Siiski ei anna ta alla", mis ilmus Tartu Postimehes, ja Tiit Loim Lõuna-Eesti Postimehest artikliga "Noorus ei tule iial tagasi".

Parimate arvamuslugude hulgas on välja toodud Marko Suurmäe "Skulptuuriga ei ole mõtet kohut käia ehk Ausammas kobarkäkile". Lisaks pääsesid kolme parema hulka Aime Jõgi artikliga "Mul on kuus elu veel!" ja Liina Uudelt looga "Vanurid võiksid ju Zoomi veebinaris õppida, kuidas internetti kasutada".

Võitjad kuulutatakse välja 3. veebruaril.

Nominendi preemia suurus on 500 eurot ning laureaadi preemia suurus 1000 eurot bruto.

Postimehe Fond annab Jaan Tõnissoni meediapreemiaid välja, et väärtustada Tõnissoni kui Postimehe peatoimetaja ja Eesti ühe silmapaistvama riigimehe elutööd, ergutada tänapäevaseid mõtlejaid ja arvamusliidreid ning tunnustada Postimees Grupi ja Duo Media Networksi ajakirjandusvaldkonna töötajaid. Auhindu antakse välja 20 kategoorias.

Maakonnažüriisse kuulusid Sakala peatoimetaja Hans Väre, Pärnu Postimehe peatoimetaja Siiri Erala, Lõuna-Eesti Postimehe peatoimetaja Sirli Homuha, Virumaa Teataja peatoimetaja Eva Samolberg-Palmi, Järva Teataja peatoimetaja Tiit Reinberg ja Tartu Postimehe peatoimetaja Rannar Raba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles