Uus tänav peaks avanema jõulukuuga

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Ilmselt veel nädal kannatust ja siis saab taas täies pikkuses mööda Uut tänava uhada.
Ilmselt veel nädal kannatust ja siis saab taas täies pikkuses mööda Uut tänava uhada. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsus kavatseb remondi lõppjärgus oleva Uue tänava avada 1. detsembril, kui midagi ootamatut vahele ei tule.

Haldusameti taristu- ja heakorrateenistuse teedespetsialist Heikki Teearu ütles, et suurem osa töid on juba valmis, jäänud on teekattemärgistuse tegemine ning haljastustööd, kohati on tarvis veel laduda kivisillutist ja paigaldada mõned liiklusmärgid.

«Laias laastus hinnates on praeguseks valmis 95 protsenti Uue tänava remondist,» lausus ta. «Loodan, et 1. detsembril saame sinna taas liiklejad lubada.»

Uue tänava remont algas 13. juulil ning esialgne tähtaeg saabub 29. oktoobril. Olude tõttu tuli tähtaega pikendada ja nüüd on see 17. detsember. Ühtlasi on arvestatud, et haljastustööd võib lõpuni teha kevadel.

Peatöövõtja on Tref Nord ja lepingupartner osaühing Viljandi Veevärk. Rekonstrueerimine hõlmas Uue tänava Tallinna ja Allika tänava vahelise lõigu, mille pikkus on ligikaudu 1030 meetrit. Sel ajal oli liiklus ringi suunatud.

10. augustil täiendati lepingut kallinenud torutööde arvelt ning seega läheb Uue tänava remont täiseuroni ümardades maksma 2 181 201 eurot.

Linnale kuuluv Viljandi Veevärk tasub summast 448 786 eurot ning 1 732 414 eurot jääb linna kanda. Sellest aga lähevad maha varem riigi lubatud toetus üks miljon eurot ja seejärel lisandunud koroonaolukorra abi 279 000 eurot.

Viljandi eelarves on Uue tänava rekonstrueerimise omafinantseeringuks 515 000 eurot, milles on arvestatud mõnetise puhvriga võimalike lisatööde tarvis.

Uus tänav on peaaegu valmis liiklejaid vastu võtma.
Uus tänav on peaaegu valmis liiklejaid vastu võtma. Foto: Elmo Riig
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles