ARVUSTUS Tulevikuliha on kohal

Kirke Katariina Siimso
Copy
Chilli con vege't serveeritakse nacho-krõpsude, koriandri ja tšillipipraga.
Chilli con vege't serveeritakse nacho-krõpsude, koriandri ja tšillipipraga. Foto: EVE NAABER

Sel aastal on folgil esimest korda muidu Tallinnas Telliskivi loomelinnakus tegutsev äärmiselt populaarne Mehhiko toitu pakkuv latiinorestoran La Tabla. Takode ja quesadilla'de seas pakub toidukoht ka chilli con veget – veganiversiooni toidust Chilli con carne, mis on üks klassikalistest tex-mex roogadest, kujutades endast parajalt vürtsikat hautist tšillipipra, liha, tomatite ja ubadega. Chilli con vege teeb eriliseks ettevõtte enda väljaarendatud veganihakkliha. Sakala toimetus käis viieliikmelise seltskonnaga järele proovimas, kuidas maitseb veganihakkliha sellises klassikalises roas.

Chilli con vege portsjon oli korraliku suurusega, kaetud tšillipipra, koriandri ja nacho'dega, millega sai sousti kausist süüa. See oli äärmiselt maitsev toit, mida tahaks kindlasti veel süüa ning kodus isegi teha. Hautis oli suurepäraselt maitsestatud ja täis pikitud erinevaid vürtse, mis seest soojaks tegid. Koriander andis mõnusat värskust, nacho'd krõpsuvust ning oad ja "liha" täitsid kõhtu. Kui ei oleks teadnud, et tegu pole päris lihaga, ei oleks osanud arvatagi, et see pole loomaliha – tekstuur ja maitse olid äravahetamiseni sarnased.

Teise sööja arvates meenutas hautis klassikalist pasta Bolognese't. Nacho'd muutsid tema sõnul asja veel paremaks, andes juurde head krõmpsu ja iga amps oli justkui üllatus. Veganiroog oli talle tõeline maitseelamus, mille eest maksaks veel. "Lõunamaine vürtsikus oli toodud väga edukalt siia põhjamaisesse Viljandisse," tõdes Sakala ajakirjanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles