Kui riik haiglale 11 miljonit eurot ei leia, võib ta jääda ilma 30 miljonist eurost

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi haigla uueks asukohaks on valitud koht kesklinnas, turu ja tervisekeskuse vahetus läheduses. Lähema paari nädala jooksul peab selguma, kas ehitus saab alata või pannakse ligi kaks miljonit eurot maksnud eeltöö koos projektiga sahtlisse.
Viljandi haigla uueks asukohaks on valitud koht kesklinnas, turu ja tervisekeskuse vahetus läheduses. Lähema paari nädala jooksul peab selguma, kas ehitus saab alata või pannakse ligi kaks miljonit eurot maksnud eeltöö koos projektiga sahtlisse. Foto: Marko Saarm

Juhul, kui ministrid ei leia mai alguseks Viljandi haigla ehituseks puuduvat 11 miljonit eurot, tekib suur oht, et riik peab tagastama Euroopa Liidule rohkem kui 31 miljonit eurot, mis on antud Brüsselist ja jõudnud siinse haigla ehituse eelarvesse.

«Selleks, et jõuda õigele otsusele, ei ole ministritel vaja nädalaid või kuid. Piisaks mõnest tunnist, et teha ainuõige otsus ja leida vajalik raha haigla ehituse alustamiseks,» ütles riigikogu liige ja Viljandi volikogu esimees Helir-Valdor Seeder (pildil). Tema hinnangul on valitsusel raha leidmiseks kõik võimalused, vaja on vaid poliitilist tahet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles