Muusikuid tuleb Prantsusmaalt

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Lavale astub särav David Chevallier Trio, milles musitseerivad multitalent, kitarrist ja helilooja David Chevallier (kitarrid, bandžo, arvuti), ­Sébastien Boisseau (bass), Christophe Lavergne (trummid) ja külalisena noor eesti laulja Anett Tamm.
Lavale astub särav David Chevallier Trio, milles musitseerivad multitalent, kitarrist ja helilooja David Chevallier (kitarrid, bandžo, arvuti), ­Sébastien Boisseau (bass), Christophe Lavergne (trummid) ja külalisena noor eesti laulja Anett Tamm. Foto: Trio Fotokogu

Täna, 19. veebruaril kell 19 kõlab pärimusmuusika aidas džässfolgilik kontsert «Ophelia lauluraamat».

Lavale astub särav David Chevallier Trio, milles musitseerivad multitalent, kitarrist ja helilooja David Chevallier (kitarrid, bandžo, arvuti), Sébastien Boisseau (bass), Christophe Lavergne (trummid) ja külalisena noor eesti laulja Anett Tamm. Tsükli «Ophelia lauluraamat» sõnade autor on Kanada laulja Kyrie Kristmanson.

Ansambli liider David Chevallier on praeguse Prantsuse džässielu üks silmapaistvamaid muusikuid. Ta on palju uurinud eri ajastute muusikamaailmade ühisosa ja sildade loomise võimalusi. Et saavutada ainulaadset džässi ja folgi heli, vahetas ta oma albumi «Second life» salvestusel elektrikitarri akustiliste kitarride ja bandžo vastu. Huvist ühendada barokkmuusika nüüdisaegse džässiga võttis ta oma heliloomingus kasutusele theorbo ja barokk-kitarri, näiteks Björki lugude interpreteerimisel. Samas pole ta unustanud elektrikitarri ja džässi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles