Juhtkiri Kas Viljandi linnavalitsusel on tõesti ükskõik? (1)

Sakala
Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Aastate eest avastas Viljandi linnavalitsus, et juriidiliselt on täiesti korrektne, kui enamikku Männimäe linnaosa kortermajade ümbrust hooldaksid linna asemel ühistud ise. Ühest küljest on ju normaalne, kui ühistud hooldavad oma autode parkimisala ja neid sõiduteid, mida kasutavad nende enda inimesed või nende külalised. Aga Männimäel on elu seatud niiviisi, et väga paljude ühistute ette jääv maa on transiittee, mida mööda pääsevad koju ka naaberühistute elanikud.

Et linn keeldub teed oma hoolde võtmast, pole seda juba kolm aastat ka parandatud. Nüüdseks on see kui Šveitsi juust ning mõne ühistu liikmed on jõudnud kokkuleppele: «Hea küll, remondime oma majaesise ära.» Aga et mõne ühistu liikmed pole huvitatud sellest, et nende kulu ja kirjadega parandatud teejupist sõidavad üle (ja lõhuvad seda) ka teiste majade elanikud, soovivad nad läbipääsu sulgeda. Ehk siis mitme maja elanikud enam autoga oma maja juurde ei pääseks. Et linn neid teid hooldada ei soovi, kehitab ta õlgu: «Lasku käia!»

Kui tee suletakse, ei pääse 165 korteri elanikud enam autoga oma kodule ligi. Keeruline on mõista, kuidas linnavalitsus sellist asja vastuvõetavaks peab. On ehk ära unustatud, et linna asi on eelkõige tagada oma linna elanikele normaalne elukorraldus? Linnavalitsus ei tohi ju ometi lubada tekkida olukorral, kus sajad inimesed koju ei pääse?

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles