Teadlaste ja Pajumäe talu koostööst valmib eakatele kasulik kohupiim

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Pajumäe talu töötaja Ester Mõttus katsetas koos teistega kohupiima koostisosade erinevaid vahekordi, et kõige parema maitsega toode välja valida. Teadustoote koostises on kohupiim, jogurt, maapirn, Kreeka pähkel ja mesi ning müügile jõuab see parimal juhul juba tänavu.
Pajumäe talu töötaja Ester Mõttus katsetas koos teistega kohupiima koostisosade erinevaid vahekordi, et kõige parema maitsega toode välja valida. Teadustoote koostises on kohupiim, jogurt, maapirn, Kreeka pähkel ja mesi ning müügile jõuab see parimal juhul juba tänavu. Foto: Erakogu

Eile tehti Pajumäe talus kohupiima, aga mitte nii nagu tavaliselt. Seekord tegutseti koos Tartu ülikooli teadlastega, kelle valmistatud maapirnijahuga muutub kohupiim eriti kasulikuks eakatele.

Eeltöö oli juba tehtud, aga eile oli Pajumäe talu peremehe Viljar Veidenbergi sõnul see päev, kui teadlastega saadi kokku, et välja selgitada, milline toode läheb müüki. «Tartu poolt tuli know-how ja maapirn ning meie poolt siis tööstuslik osa,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles