Viljandlannad asusid Jaak Joala kuju vastu allkirju koguma (5)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Skulptor Mati Karmin pakkus Jaak Joala mälestuse jäädvustamiseks välja sellise skulptuuri ning kolmeliikmelise žürii kaks liiget kiitsid selle mõtte heaks.
Skulptor Mati Karmin pakkus Jaak Joala mälestuse jäädvustamiseks välja sellise skulptuuri ning kolmeliikmelise žürii kaks liiget kiitsid selle mõtte heaks. Foto: Mati Karmini eskiis

Jaak Joala monumendi vastase rahvaalgatuse eestvedajad loodavad, et kui nad koguvad vähemalt 180 viljandlase allkirja, paneb see linnavalitsust monumendi püstitamise luba ja toetuse andmise otsust tühistama.

«Rahvaalgatus annaks linnavalitsusele võimaluse väärikalt oma otsusest taanduda ning kuju rajamine ära jätta,» selgitas Kristina Libe, kes on koos Jaanika Elgulaga aktsiooni eestvedaja. Rahvaalgatus.ee veebilehel algab allkirjade kogumine teisipäeval ning seletuses on öeldud, et loodetakse koguda vähemalt ühe protsendi Viljandi valijate toetust, sest siis peaks linnavalitsus mittetulundusühinguga Meie Viljandi sõlmitud lepingut kolme kuu jooksul uuesti arutama.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles