Ööpäevaga lisandus 15 positiivset koroonaproovi

Üllar Priks
, reporter
Copy
Eestisse lisandus 32 positiivset testi tulemust ja neist 4 Tartumaale.
Eestisse lisandus 32 positiivset testi tulemust ja neist 4 Tartumaale. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1903 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest 15 tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus enim uusi positiivseid proovitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati seitsmel inimesel. Ida-Virumale laekus kuus uut positiivset ja Pärnumaale üks. Ühel juhul puudus positiivse proovi andnul rahvastikuregistris registreeritud elukoht.

10. septembri hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 9 inimest, juhitaval hingamisel on üks  patsient. Koju ei saadetud ühtegi inimest. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati kaks. Tänaseks on haiglates lõpetatud 418 COVID-19 haigusjuhtumit  405 inimesega. Tervenenud on 2215 inimest. Neist 1683 inimese (76,0 protsenti) haigusjuhtum on lõpetatud, 532 inimese puhul (24,0 protsenti) on positiivsest proovist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 20,69.

Eestis on kokku tehtud ligi 166 tuhat esmast proovi, nendest 2600 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Et lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisele lähemal kui 2 meetrit ja pikema aja jooksul kui 15 minutit, siis haigena koosviibimisele minek on kindel viis oma sõpru nakatada, sest sageli viibitakse tunde tihedalt koos kinnises ruumis ja räägitakse valjul häälel. Viimane aitab viiruseosakestel aga veelgi paremini levida.

Kindlasti võiksid üritustel osalejad oma telefoni paigaldada koroonaäpi HOIA, mis aitab võimalikku lähikontakti tõhusamalt tuvastada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles