Marek Tiitsi eelvaade Tuleviku pingeline seeria jätkub, vastu võetakse järgmine euroklubi

Copy
Tuleviku jalgpalliklubi suured ja väikesed fännid ei ole viimasel ajal palju rõõmustada saanud, ent möödunud voorus näitasid kollasärgid, et nende teravus pole kuhugi kadunud. Täna võõrustatakse järjekordset Tallinna hiidu, euromängudeks valmistuvat Nõmme Kaljut.
Tuleviku jalgpalliklubi suured ja väikesed fännid ei ole viimasel ajal palju rõõmustada saanud, ent möödunud voorus näitasid kollasärgid, et nende teravus pole kuhugi kadunud. Täna võõrustatakse järjekordset Tallinna hiidu, euromängudeks valmistuvat Nõmme Kaljut. Foto: Marit Stepanova

Nõmme Kaljut ootab ees Sloveenia kõrgliiga mullune neljanda koha meeskond NŠ Mura, kellega Euroopa liiga kvalifikatsiooniringis 27. augustil vastamisi minnakse. Enne seda aga tuleb nõmmekatel korraks Viljandist läbi põigata, et siinsel linnastaadionil täna kell 16 algava kohtumisega Premium-liiga teisele mänguringile joon alla tõmmata.

Viimati lahkusid Hiiu roosad Viljandist liigagi positiivsete emotsioonidega, sest esimeses ringis peetud kohtumises lagunes Tuleviku mäng Kalju vastu sootuks ning kollasärgid jäid külalistele alla koguni 0:6. Teist sellist fopaad Tuleviku mehed endale lubada ei taha.

Tuleviku ränk august saab jätku: Tallinna Levadia ja Paide Linnameeskonnaga on juba vastamisi mindud, nüüd tuleb vastu võtta samuti euromänguks valmistuv Nõmme Kalju. Turniiritabelis kõrgel teisel kohal asuv Kalju kaotas Premium-liigas viimati 24. juulil, kui jäi alla Tallinna Florale. Viigipunkt jäeti pihku Tartu Tammekale 31. juulil, ent seejärel on purustatud kaks vastast järjest: Narva Trans hävis Kaljule Hiiu staadionil kohtunike vastuoluliste otsuste toel skooriga 0:3 ning Tallinna Legion tambiti Kadriorus maasse koguni 0:6 skooriga.

Nõmmekad on euromängu eel vormi sättimisega täppi pannud ning üksteise järel tulevad taas meeskonna rivistusse ka vahepeal jaburalt rahvarohke laatsareti moodustanud mängumehed. Laupäeval oodatakse Viljandi linnastaadionil Sander Puri naasmist vutimurule, kes 26. juunil Tartus peetud kohtumises juba seitsmendal mänguminutil tõsise peavigastuse sai. Vahepeal on treeningutega jälle liitunud ka Odilavio Jose da Silva Albuquerque. Juuli lõpust saati vigastuspausi pidanud, viimases Tulevikuga peetud kohtumises Viljandi meestele paksu pahandust teinud Pedro Victor oli tagasi tulnud juba möödunud voorus korda saadetud hävitustööks Legioni vastu. Olulisi puudujaid Kalju koosseisust seega laupäevase matši eel ei leia.

Mida Kalju Viljandist vajab? Kahtlemata võitu, et euromängudele positiivse häälestatusega vastu minna ning endast eemal hoida Premium-liiga turniiritabelis ärritavalt lühikese maa tagant kuklasse hingavat Paide Linnameeskonda, keda edestatakse vaid kahe punktiga.

Mida Tulevik vajab? Kodupubliku tuge, eneseusku ning usku raske vastase vastu peetava mängu õnnestumise võimalikkusesse. Viimased voorud ei ole ei Viljandi mängumeestele ega fännidele pakkunud kuigi palju põhjust rõõmustamiseks. Ent möödunud voorus Paide Linnameeskonna vastu näo päästnud teise poolaja mängupilt andis tunnistust sellest, et lahinguta Tulevik ei alistu: linnastaadionil sai näha eduseisu nautinud Paidele raevukalt vastu hakanud ning mänguseisu uppi lüüa ähvardanud Tulevikku, kes pälvis väljakult lahkudes oma poolehoidjatelt hea esituse eest sooja aplausi. Kaimar Saag ammutas enesekindlust hooaja esimesest väravast ning ohutsooni viivaid hoiatuskaarte suudeti peaaegu vältida.

Tuleviku koosseisust on puudu vaid duubelmeeskonna eest mängides vigastada saanud Gustav-Hendrik Seeder. Ülejäänud mehed on terved, ka mängukeeluga ei pea keegi eemale jääma.

Tuleviku ja Kalju vaheline kohtumine algab linnastaadionil täna kell 16. Staadioni väravad avatakse kell 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles