Trobikond kiilakaid poisse, nutvad tüdrukud ja elevil vanemad - taas mindi kaitseväkke (5)

Copy

Teisipäeva hommikul oli Kaitseliidu Sakala maleva hoone esine täis kiilakaid noormehi, kel ees minek kaitseväkke. Oli pisaraid, naerusuid ja murelikke nägusid, kui 111 poissi saatjatega hüvasti jätsid, bussi istusid ning Tapa, Jõhvi, Tallinna ja Võru poole sõitma hakkasid. Üks juusteta poiss pidi väravast tagasi kodu poole vantsima, sest viimasel hetkel tunnistati ta teenistuskõlbmatuks.

Kell 9.30 asus Viljandi külje alt teele kolm bussi. Need viisid noormehed Võrru Kuperjanovi jalaväepataljoni, Tallinna sõjaväepolitsei vahipataljoni, Jõhvi Viru jalaväepataljoni ning Tapale, kus on võimalik valida pioneeri-, õhutõrje-, suurtükiväe- ja tagalapataljoni vahel. Viljandist oli seekord kutsealuseid 125 ning neist 14 sõitis pataljoni ühisbussi asemel isikliku transpordiga.

Esimene lause, mida Sakala ajakirjanikud Kaitseliidu värava ees autost välja astudes kuulsid, oli: "Ma ei taha minna!" Pärast mitme noormehega rääkimist sai selgeks, et seis ei ole siiski nii hull ning oli mitu poissi, kes olid ajateenistust lausa oodanud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles