Soome-ugri kultuuripealinna ootab Mulgi vallas ees suur töö

Alice Lokk
, reporter
Copy
Et soome-ugri kultuuripealinna tiitlit saada, on Mulgi valla inimesed kõvasti tööd teinud. Žüriile tegid ettekande (vasakult) Alli Laande, Ave Grenberg, Piret Leskova, Kerstin Rei, Lauri Sepp, Ants Taul, Merili Kask, Kristi Ilves ja Laine Pedaja.
Et soome-ugri kultuuripealinna tiitlit saada, on Mulgi valla inimesed kõvasti tööd teinud. Žüriile tegid ettekande (vasakult) Alli Laande, Ave Grenberg, Piret Leskova, Kerstin Rei, Lauri Sepp, Ants Taul, Merili Kask, Kristi Ilves ja Laine Pedaja. Foto: Erakogu

Kolmapäeva õhtul valiti Mulgimaa pealinn Abja-Paluoja soome-ugri kultuuripealinnaks. See kaalukas rahvusvaheline tiitel toob vallale järgmisel aastal kiire ja tiheda töögraafiku.

Kultuuripealinn valiti kaheksa aasta jooksul esimest korda veebi teel otseülekandega Facebookis. Kandidaate oli kaks: koos Abja-Paluojaga tegi rahvusvahelisele žüriile ettekande ersalaste küla Podlesnaja Tavla Mordva Vabariigist. Tiitli saamise nimel töötas Mulgi kultuuri instituut koos teiste Mulgi valla asutustega.

Instituudi juhataja Ave Grenberg ütles, et mulkide ettekanne oli konkurendi omast põhjalikum ja atraktiivsem. «Podlesnaja Tavla küla oli oma sügava kultuuriga arvestatav vastane, aga meie ettekanne oli seekord parem. Olime kõik mulgi rahvariietes, saal oli kaunistatud ning esinesid Ants Taul ja Merili Kask torupillil. Igaühel oli ettekandel oma ülesanne,» rääkis Grenberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles