Taksojuhi ründajate kohtulugu sai lõpuks alguse, kuid jäi kohe pooleli

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi taksojuhi ründamise eest on kohtu all viis noormeest, kaks neist on alaealised.
Viljandi taksojuhi ründamise eest on kohtu all viis noormeest, kaks neist on alaealised. Foto: Marko Saarm

Veebruari keskel algama pidanud, kuid mõne kohtualuse puudumise tõttu aina edasi lükatud Viljandi taksojuhi röövimise ja peksmise protsess sai selle nädala neljapäeval lõpuks alata, sest kõik asjaosalised olid kohal.

Ettenähtud avakõned peeti ära. Siis aga tehti protsessi prokuratuuri palvel paus, et süüdistajad saaksid süüalustega läbi rääkida. Järgmise nädala neljapäeval istung jätkub ja selleks ajaks peaks prokuratuur teada andma, kas mõne kohtualuse süüdistus eraldatakse mahukast protsessist või minnakse mõne süüdistatavaga kokkuleppemenetluse peale.

Selleks et istung ikka peetud saaks, oli koguni neli süüalust vahi alla võetud ja nad toodi kohtusse käeraudades. Üks, vabaduses viibinu, saabus ise.

Lõuna ringkonnaprokuratuur on süüdistuse esitanud viiele isikule. Alaealisi Germot ja Janarit ning Tivo Kaurovit süüdistatakse selles, et nad panid ülemöödunud sügisel rühmas toime taksojuhi röövimise.

Peale novembris asetleidnud juhtumi süüdistab prokurör Germot, Janarit, Rain Kogerit ja Gert Kustassood 2018. aasta juulist septembrini mitme sõiduki omavolilises kasutamises.

Janarit süüdistatakse veel selles, et ta peksis 2018. aasta 20. oktoobri õhtul Viljandis Valuoja orus koos kahe kahtlustatavaga alla 14-aastast noormeest. Germol on süüdistus selle eest, et ta 2018. aasta oktoobris ja novembris varastas neljal korral kauplustest alkoholi.

Kohus saab rühmas toimepandud röövimise eest karistada kuni 15-aastase vangistusega, alaealist kuni kümneaastase vangistusega.

2018. aasta 15. novembri õhtul sai Viljandi taksojuht väljakutse ühele Viljandi aadressile, kust tulid auto peale kaks poissi, kes soovisid sõita Pärsti. Viljandist kümne kilomeetri kaugusel Pärsti mõisa ees liitus kahe noorukiga kolmas ning seal ründasid noored taksojuhti.

Meest peksti rängalt ning seejärel heideti ta auto pagasiruumi. Edasi sõitsid noorukid sama autoga Viljandisse ja sealt Rakverre, kus väidetavalt elas ja õppis seltskonna ühe liikme tüdruksõber.

Selle, et Pärsti mõisa ees oli öösel midagi tõsist juhtunud, avastasid hommikul lapsi lasteaeda toonud täiskasvanud. Nad märkasid mõisa ees sõiduteel verelompe ja laiali pillutud asju. Lasteaiaõpetajad kutsusid sündmuskohale politseinikud.

Umbes samal ajal, kui politseinikud läksid mõisaesist uurima, tuli häirekeskusele teade Kolga-Jaanist, et asulast kihutas läbi auto, mille kiirus ületas suurel määral lubatut. Patrull märkas nimetatud autot Kolga-Jaani teel üsna Viljandi külje all. Peatumismärguandele see ei reageerinud ja jätkas kihutamist ka Viljandis.

Linnas rammis ja lõhkus takso mitut teele ette jäänud autot ning siis kadus see politseinikel silmist. Auto leiti mahajäetuna Vaksali tänavalt Vana kalmistu äärsest parklast ning selle kõrval oli kannatada saanud taksojuht.

Politseinikud alustasid kurjategijate tabamiseks operatsiooni ning saadud info juhatas nad Paalalinna kõige uuemasse kortermajja. Noorukid avastati korteri tualettruumist, kuhu nad kõik olid end sisse pressinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles