Põhja-Sakala valla rahvas saab valida üheksa idee vahel

Maarja Möldre
Copy
Põhja-Sakala valla kaasava eelarve ideevõistluse rahvahääletusele pääses 22 ideest üheksa. Pildil valla vapp.
Põhja-Sakala valla kaasava eelarve ideevõistluse rahvahääletusele pääses 22 ideest üheksa. Pildil valla vapp. Foto: Marko Saarm

Põhja-Sakala valla kaasava eelarve ideede hindamise komisjon leidis, et vallavolikogu kehtestatud määrusele vastab ja rahvahääletusele pääseb üheksa ideed. Võistlusele oli esitatud 22 ideed.

Hääletusele pääsevad Suure-Jaani gümnaasiumi aulasse heliaparatuuri hankimine, Võhmasse koerte mängu-jalutusväljaku rajamine, Suure-Jaani kultuurimaja saali põranda uuendamine, Suure-Jaani, Võhmasse, Kõosse ja Kõppu leedtuledest kuusepuu paigaldamine, Suure-Jaani järvele muusikapaviljoni ja purskkaevu taastamine, Kõppu kettagolfiraja, rularambi ja ujumissilla ehitamine, Kõppu, Suure-Jaani ja Pilistverre vabadussõjas langenute mälestustahvli paigaldamine, Vastemõisa ujumiskoha korrastamine ning Olustverre vastupidava mängu- ja turnimisplatsi rajamine.

Ideede lühikirjeldusi saab lugeda ja täpsemat infot hankida valla koduleheküljelt.

Elluviidav idee peab saama vähemalt 50 häält. Vallakodanike hääletuse tulemusena reastatakse ideed saadud häälte arvu järgi, alustades enim hääli saanust. Ellu viiakse üks või mitu ideed, mis lähtuvalt eeldatavast maksumusest mahuvad 40 000 euro sisse.

Hääletada on võimalik 1. novembrist ning hääletus kestab 14 päeva. Oma hääle saab anda vähemalt 16-aastane isik, kelle elukoht on Eesti rahvastikuregistri andmetel Põhja-Sakala vallas.

Hääletada saab kuni kolme idee poolt valla veebilehel, vallavalitsuses või teenuskeskuses Kõos, Kõpus või Võhmas. Elektrooniliselt hääletades tuleb ennast tuvastada ID-kaardi või mobiil-ID abil. Paberil on võimalik hääletada isikut tõendava dokumendi alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles