Parima mahetootja tiitlile kandideerib Viljandimaa teraviljakasvataja

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Parimaks pürib Viljandimaa teraviljakasvataja.
Parimaks pürib Viljandimaa teraviljakasvataja. Foto: Dmitri Kotjuh

Pühapäeval, 15. septembril Eesti vabaõhumuuseumis korraldataval leivapäeval selguvad konkursside "Parim mahetootja 2019" ja "Parim mahetoode 2019" võitjad. Üks kandidaatidest on Viljandimaa teraviljakasvataja Harri Ellermaa osaühingust Ehe Pojad.

Parima tiitlile kandideerivad veel lihaveisekasvataja ning lihatoodete ja jookide tootja Krista Kanniste Niliske talust Harjumaalt, lambakasvatajad Mats Meriste ja Olivia Till Hallimäe talust Valgamaalt, Tiina ja Ivo Tomsoni lihaveisefarm Vilsi Angus Valgamaalt, köögiviljakasvataja ja munatootja Carl Rääli Hansu talust Läänemaalt, mesinik Allan Sarap Tartumaalt ning puuvilja- ja marjakasvataja ning siidri- ja veinitootja Karmo Haas Tori siidri- ja veinitalust Pärnumaalt.

Maaeluministeeriumi lähetatud pressiteate kohaselt esitati mahetoote konkursile 50 toodet 24 ettevõttelt. Auhindamine käis kahes rühmas: parim mahetoit ja parim mahejook. Toodete valik on suur: valikus olid pagari-, köögi- ja puuvilja-, teravilja-, liha-, piima- ja muud tooted. Ka jookide valik on mitmekesine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles