Võrtsjärve head angerjaseisu tähistatakse festivaliga

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Festivali staarid on muhedad Valma kalurid Ants Leiaru (vasakul) ja Marko Vaher, kes õpetavad oma kodutalus angerjasuppi tegema.
Festivali staarid on muhedad Valma kalurid Ants Leiaru (vasakul) ja Marko Vaher, kes õpetavad oma kodutalus angerjasuppi tegema. Foto: Teevi Pihlak

Võrtsjärv on vahepealsest angerjapüügi madalseisust üle saanud ja saaki tuleb üsna kenasti. Reedest pühapäevani peetakse esimest Võrtsjärve angerjafestivali, et tutvustada seda põneva toidupiirkonnana ja näidata kohalike kalurite kokaoskusi.

Festivali süda on Võrtsjärve külastuskeskuses ja selle territooriumil Jõesuu puhkealal. Esimesel päeval jagatakse seal 150 noorele õpetust Eesti tippkokkade juhendamisel. Laupäeval on õpitoad kõigile soovijatele Võrtsjärve külastuskeskuse territooriumil Jõesuus, Kiviranna puhkemajas, Viinakingu talus ja Valma külamajas.

Supp ja konserv

Vaibla külas Viinakingu talus õpetavad Uno ja Astrid Piir tunnustatud koduköögis angerjakonserve valmistama ning Valma külas pajatavad Marko Vaher ja Ants Leiaru muhedaid lugusid ja näitavad, kuidas angerjasuppi keeta. Laupäeva õhtul on Jõesuus Kolga-Jaani Lions-klubi heategevuslik õhtusöök, kus selle president, kiviraidur Hardi-Sander Luik üllatab peakokana põnevate roogadega ning avatakse öökalakino.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles