Muuseum tutvustab Mulgimaa ajalugu ja valmistub temaatiliseks seminariks

Sakala
Copy
Viljandi muuseumi teisel korrusel saab näha näitust „Mulgimaa ajalugu“.
Viljandi muuseumi teisel korrusel saab näha näitust „Mulgimaa ajalugu“. Foto: Herki Helves

Teisipäeval avati Viljandi muuseumi teisel korrusel näitus „Mulgimaa ajalugu“. Korraldajate teatel saab kümnel stendil piltide ja tekstide vahendusel ülevaate talude päriseksostmisest, häärberitest, laatadest, raudteest, linavabrikutest, hariduselust, mulkide juurtest, ärkamisajast ning küüditamisest. Stendinäitust toetab esemeline väljapanek mulgi pulmakombestikust ja -rõivastest muuseumi püsinäituse etnograafiatoas.

Näituse on koostanud Abja gümnaasiumi ajalooõpetaja Maile Kreevs. Näitus jääb avatuks 16. novembrini. Muuseumi näitusemaja on septembrist aprillini avatud teisipäevast laupäevani kella 10–17.

Näitusest ajendatult peetakse muuseumis 22. oktoobril mulgiteemaline seminar, mis annab ülevaate Mulgimaa esemelisest ja vaimsest pärandist, arhitektuurist, eluolust ning põlistest taluaia taimedest. Lisaks tutvustab näituse koostaja Maile Kreevs näituse saamislugu ning annab ülevaate Mulgimaa ajaloost. Seminaripäeva toetab Muinsuskaitseameti programm „Kultuuripärandi valdkonna arendamine“ ja sellest on oodatud osa võtma ennekõike hariduse valdkonnas tegutsejad ning piirkonna väikemuuseumide esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles