Muusikakool annab õpetliku kontserdi

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hedvig Hanson
Hedvig Hanson Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeva õhtupoolikul algab Viljandi pärimusmuusika aidas traditsiooniline Viljandi muusikakooli ja kultuuriakadeemia ühine jõulukontsert. 

Viljandi muusikakooli direktor Tonio Tamra ütles, et tõenäoliselt on see Viljandimaa suurima esinejate arvuga jõulukontsert. Üles astuvad muusikakooli kollektiivid ja sümfooniaorkester. Tegevmuusikuid esindavad seekord Hedvig Hanson ja Andre Maaker.

«Kui loeme kokku ka kõik kooride liikmed, siis tuleb lavale umbes 130 esinejat,» rääkis Tamra. «Meil on tavaks saanud, et vähemalt korra aastas kutsume ka mõne külalissolisti. Eelmisel aastal oli Hanna-Liina Võsa, käinud on veel näiteks Marko Matvere ja Kait Tamra.»

Tonio Tamra sõnul on noortel põnev vaadata, kuidas kutselised muusikud töötavad. Muusikakooli andmetel elab ja õpib esinejatest 65 protsenti Viljandis ning 35 protsenti mujal maakonnas. 10 orkestranti ja lauljat õpib kultuuriakadeemias. Taas pakuvad lastele tuge emad ja isad, kes seekord oma häältega noori abistavad.

«Selline suur kontsert on ka õppeotstarbeline: võtame läbi eri žanristiile eri seadetes alates moodsatest ning lõpetades klassikaliste jõululauludega,» selgitas Tamra.

«Repertuaari valides oleme lähtunud silmaringi laiendamisest, kuulamisoskuse avardamisest ja žanrilisest mitmekesisusest. Seetõttu kõlavadki Mozarti, Borodini ja Stingi teosed kõrvuti tuntud jõululauludega.»

Tamra kinnitas, et tänu parimatele õpetajatele suudetakse anda lastele sellist pilliõpet, mida üks maakonna suurimas linnas asuv muusikakool peakski pakkuma. Kooli kollektiivides mängivad ja laulavad algajad muusikud läbisegi kogenumatega ehk üliõpilaste ja õpetajatega.

«Et pilliõpe oleks huvitavam ja atraktiivsem, on meie märgusõna koosmusitseerimine,» ütles Tamra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles