Kaspar Taimsoo püüdleb uute medalite poole

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa 2008. aasta parima meessportlase, sõudja Kaspar Taimsoo tänavune suurim siht on jõuda alla
23-aastaste meistrivõistlustel kõrgele kohale.
Viljandimaa 2008. aasta parima meessportlase, sõudja Kaspar Taimsoo tänavune suurim siht on jõuda alla 23-aastaste meistrivõistlustel kõrgele kohale. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmisel aastal Viljandimaa parimaks sportlaseks pärjatud Kaspar Taimsoo taastub kodulinnas kaitseväeteenistuse rutiinist ja valmistub tasapisi uueks hooajaks.


Füüsilise põhja ladumiseks käib mees uisutamas ja suusatamas, jõusaalis rauda tõstmas ning Viljandi ainsas ujulas basseini pikkust mõõtmas.



Kaspar Taimsoo, kas kohustus riigi ees on teil nüüd täidetud?


Loodetavasti on kaitseväeteenistusega tõesti ühel pool, aga päris kindel see veel pole. Kui veab, ei pea ma enam sinna naasma.



Väeteenistuse väsimus hakkab tasapisi üle minema. Paaril viimasel päeval olen juba päris tõsise koormusega treenida saanud.



Eelmise, teile väga edukaks kujunenud aasta kaks suursaavutust olid Euroopa meistrivõistluste hõbemedal ja Pekingi olümpiamängude üheksas koht. Kumb tulemus teile endale tähtsam on?

Neid tulemusi on väga raske võrrelda — võistlused on selleks liiga erinevad.


Tulevikku vaadates peab eelkõige tähtsustama olümpiamänge. Kogemused, mille sealt saime, on asendamatud ja hindamatu väärtusega. Olümpia ning kõik sellele eelnev ja järgnev on Euroopa meistrivõistlustega võrreldes sootuks teise mastaabiga. Ainuüksi sinna pääsemine oli saavutus.



Euroopa meistrivõistlustel teenitud medal oli tähtis aga juba seetõttu, et seda ei julgenud ma oodata. Mulluse ettevalmistustöö ainus siht oli ju pääseda olümpiamängudele. Euroopa meistrivõistlustele läksime tegelikult sõitma järelejäänud võistlusvormiga.



Uus aasta toob kindlasti uued eesmärgid.


See aasta tõotab tulla vähemasti sama tegus, kui oli eelmine. Suure rõhu panen alla 23-aastaste maailmameistrivõistlustele, kuhu mul on plaanis minna ühepaadiga. Loodan seal ka medalile pretendeerida.



Õnneks pole noorte mõõduvõtt kalendris täiskasvanute maailma- ja Euroopa meistrivõistlustega väga lähestikku. Neistki võiks mõne suurema paadi koosseisus osa võtta.



Eelseisva hooaja paatkonnad on seega veel lahtised.


Just. Tavaks on saanud, et paatkondi koostatakse ja täpseid plaane koondise tasemel tehakse kevadel pärast katsevõistlusi.



17. jaanuaril on Tallinnas rahvusvaheline ergomeetril sõudmise võistlus. Kui oluline see teile on?

Sel aastal mitte eriti oluline — ma pole praegu selleks vajalikus vormiski. Eks näe, kas ma seal individuaalvõistlusel üldse kaasa teen.



Olen aga kuulnud, et Eesti ergomeetril sõudmise meistrivõistlused leiavad tänavu aset veebruaris Viljandis. Siin tahaksin küll korralikku tulemust kirja saada.



Teid nimetati Viljandimaa 2008. aasta parimaks meessportlaseks. Et tänavu sama tunnustust pälvida, peate ilmselt maailmameistriks tulema.

Oleks soovitatav küll.



Igal juhul teen ma kõik endast oleneva, et sel aastal oleks taas põhjust minu kandidatuur üles seada. Vähemalt medalit rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt on selleks ikka tarvis, muidu pole vist enam lootustki.



Säärane tunnustus on mulle sportlasena väga meeldiv ja suur au — Viljandimaal on ju küllalt häid sportlasi, kes tunnustamist väärivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles