Vana versus uus (4)

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi uue haigla arhitektuurivõistluse võidutöö tegid DAGOpeni arhitektid Jose Antonio Pavón González, Jaan Kuusemets ja Enrique Vallecillos Segovia.
Viljandi uue haigla arhitektuurivõistluse võidutöö tegid DAGOpeni arhitektid Jose Antonio Pavón González, Jaan Kuusemets ja Enrique Vallecillos Segovia. Foto: DAGOpen

Märtsi keskel lõppes arhitektuurivõistlus, millega Viljandi haigla astus suure sammu tänapäevase hoone poole. Plaanide kohaselt 2023. aastal valmiv maja tuleb märgatavalt väiksem kui praegune koloss, kuid kõik teenused jäävad haiglajuhtide kinnitusel alles.

Et saada paremat pilti, mis lisaks välimusele muutub, võrdlesime Viljandi haigla koostööteenuste juhi Krista Valdvee abiga nii uut ja vana hoonet kui nende sisu. Alljärgnevat lugedes tuleks samas silmas pidada, et viie aasta pärast on kogu tervishoiukorraldus mõnevõrra muutunud ja ka kahte maja ei saa üks ühele kõrvutada, sest lisaks peamajale on Viljandi haiglal suur kompleks Jämejalal.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles