Toidupank kogub taas kauplustes toitu (1)

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupanga toidukogumispäevad toimuvad kauplustest üle Eesti. Pilt on tehtud eelmisel aastal.
Toidupanga toidukogumispäevad toimuvad kauplustest üle Eesti. Pilt on tehtud eelmisel aastal. Foto: Elmo Riig

7. ja 8. detsembril on Toidupanaga vabatahtlikud toidupoodides, et aidata koguda kaua säilivaid toiduaineid puudust kannatavatele inimestele. 

Vabatahtlikud jagavad kaupluse klientidele infolehti, võtavad vastu toiduannetusi ja aitavad toidukauba transpordiks ette valmistada.

Nagu kirjutab Toidupank oma kodulehel, tegutsevad vabatahtlikud mõlemal päeval kahes vahetuses, reedel kella 13–19 ja laupäeval kella 12–19. Viljandis on nad ametis Männimäe Selveris ja Rimis. Mõlemas kohas saab veel vabatahtlikuna toidukogumises kaasa lüüa. Täpset infot leiab siit.

Detsembrikuu toidukogumispäevadel annetatud toit hakkab puudust kannatavate peredeni jõudma veel enne jõule. 

Eestis tegutseb 14 toidupanka, kelle igapäevatöö on päästa kaubandusest söögikõlblik toit ja jagada see puudust kannatavatele inimestele. Toidukogumispäevadel on võimalik ka eraisikutel kaasa lüüa ning aidata oma piirkonna puuduses elavaid peresid. Kogutud toiduained toimetatakse poodidest kohalikesse toidupankadesse, kus vabatahtlike abil see sorteeritakse ja ladustatakse. Iga toidupank jagab kogutud toidu iganädalaste toiduabipakkide koostises allpool toimetulekupiiri elavatele, eelistatult lastega peredele. 

Selle aasta jõulukuised toidukogumispäevad kaasavad kokku rohkem kui 900 vabatahtlikku, kes aitavad toiduannetusi koguda kahe päeva jooksul 49 kaupluses. Osaleb valik Prisma, Rimi, Selveri, Maksimarketi, Konsumi ja Maxima toidupoode.

Tagasi üles