SAKALA VALIMISINTERVJUU Riho Terras: kõigepealt tuleb olla Ukrainale õigeks toeks ja siis oma püksid jalga saada

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Isamaa esinumber Riho Terras tõdeb, et pärast külma sõja lõppu said Euroopa riigid kaitsekulutustelt kokku hoides tublisti elustandardit parandada, kuid nüüd on kaitsevõime seetõttu palju nõrgem, kui peaks. "Need on rahu intressid, mida on arutult makstud."
Isamaa esinumber Riho Terras tõdeb, et pärast külma sõja lõppu said Euroopa riigid kaitsekulutustelt kokku hoides tublisti elustandardit parandada, kuid nüüd on kaitsevõime seetõttu palju nõrgem, kui peaks. "Need on rahu intressid, mida on arutult makstud." Foto: Marko Saarm

Isamaa Erakonda esindav Euroopa Parlamendi liige, endine Eesti kaitseväe juhataja Riho Terras tõdes, et Euroopa Liit peab kiires korras relvade soetamiseks raha leidma, sest kuigi hiljuti valminud Euroopa kaitsetööstuse strateegia on muus mõttes korralik, peitub selles üks oluline viga: vajaliku saja miljardi euro asemel on selle teostamiseks antud vaid üks miljard eurot.

Riho Terras, lugesin teie programmi: "Aitab valelikust poliitikast! Tänase valitsuse tekitatud usalduskriis, juhtimiskriis ja majandusvaenulik poliitika pärsib Eesti majanduse arengut ning inimeste toimetulekut." Hetkeks ehmatasin: mina valmistun Euroopa Parlamendi intervjuuks ja tulemas on hoopis riigikogu valimised.

Tegelikult on kõik omavahel seotud: see, mis tehakse Euroopas, mõjutab, mis toimub Eestis, ning see, mis toimub Eestis, mõjutab, mis toimub Euroopas. Eesti peaminister esindab Euroopa Nõukogus Eesti valitsuse seisukohti ja need jõuavad lõpuks läbi komisjoni parlamenti otsustamisele ja hääletamisele. Vähemalt Isamaa arvates on praegu tegemist ka nii-öelda rahvahääletusega praeguse valitsuse poliitika suhtes. Eesti majandus on juba kolmandat aastat languses, midagi sellega ei tehta.

Tagasi üles