Heategevuskontserdist sai energiat kiirgav sündmus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevuskontserdil üle "Üle läve" esinesid noored tšellomängijad Karl-Vahur Vingisaar (vasakul) ja Miko Marius Onni.
Heategevuskontserdil üle "Üle läve" esinesid noored tšellomängijad Karl-Vahur Vingisaar (vasakul) ja Miko Marius Onni. Foto: Elmo Riig

9. novembril Pauluse kirikusse kontserdile minnes mõtlesin, kuidas küll suudetakse nii erinevad esinejad – professionaalne ansambel, algajad tšellopoisid, neidudest koosnev orkestrikoor ja noor solist Mikk Kaasik – tervikuks liita. Õhtu lõppedes mõistsin, et ühisnimetajaks on noorus.

Täpsemalt öeldes noorte andekus ja musitseerimisrõõm ning nendest kiirgav energia, mis täitis kogu kiriku ja jõudis kuulajate südameisse. Staažika tšellokvarteti C-Jami ülesanne oli luua kindel vundament nii otseses kui ka ülekantud tähenduses, ansambli liikmete mõnusad vaherepliigid sidusid lood tervikuks.

Viljandi muusikakooli orkestrikoori kaasamine oli kontserdi ühe korraldaja Piret Ausi õnnelik idee. Koori kõrgemad registrid tasakaalustasid tšellode valdavalt madalaid helisid ja nii muutus kõlapalett mitmekülgsemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles