Lapsemuumia ja tarva pealuu ootavad laupäevani

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseumi direktor Jaak Pihlak keset muuseumi juubelinäitust, mis tõi kollektsiooni haruldused vaatajate ette.
Muuseumi direktor Jaak Pihlak keset muuseumi juubelinäitust, mis tõi kollektsiooni haruldused vaatajate ette. Foto: Marko Saarm

Viljandi muusemis saab laupäevani vaadata fondinäitust «Viljandi muuseum 140», millega tähistatakse 140 aasta möödumist muuseumi asutamisest.

Muuseumi direktor Jaak Pihlak ütles, et teist sellist näitust muuseumis lähemas tulevikus kindlasti näha ei saa. Vaatamiseks on välja pandud eriilmelisi museaale pika aja jooksul kogutust, nende hulgas leidub isegi Egiptuse muumia.

«See näitus on läbilõige meie kogudest ja lahendasime selle hullu ajaloolase või teadlase kabinetina, kuhu kõik on kokku korjatud,» rääkis Pihlak. «XIX sajandil oli tublisid ajaloo- ja kultuurihuvilisi teadlasi ja professoreid, kes kogusid kõike. Nüüd saabki ühes kohas näha palju põnevat ja väärtuslikku meie kogudest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles