Männimäel tulevad talgud

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männimäe vanad suusa- ja jooksurajad on küll läbitavad, kuid kõrvalt tungib neile peale võsa.
Männimäe vanad suusa- ja jooksurajad on küll läbitavad, kuid kõrvalt tungib neile peale võsa. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Laupäeva hommikul algavad Männimäe vanade suusa- ja jooksuradade korrastamise talgud, millele linnavalitsus ja spordikeskus ootavad kõiki linlasi.

Kavas on puhastada võsast ja mahalangenud puutüvedest kunagine tervisespordirada.

«Igal töömehel võiks oma tööriistad kaasas olla,» ütles Viljandi linnavalitsuse majandusameti linnamajanduse spetsialist Toomas Vilberg. «Meil neid kusagilt suurtes kogustes võtta pole, aga ehk kellelgi jääb midagi üle, seega tulemata jätta ei maksa.»

Võsatööd

Seda, kui palju töötegijaid laupäeval kell 10 Selveri taha künkale võiks koguneda, Viljandi spordikeskuse juhataja Mati Jürisson prognoosida ei julgenud. Ta meenutas talguid, millele ei tulnud ainsatki abilist. «Siis niitsime Viiratsi-poolses terviseraja osas luhta. Aga seekord üks ehk ikka tuleb,» lausus ta.

Märksa positiivsem oli Toomas Vilberg, kes teadis, et osa linnavalitsuse töötajaid kavatseb töös kaasa lüüa.

Talguliste ülesannete hulka kuulub tema sõnul näiteks maharaiutud võsa kokkutõstmine, et oksapurustaja saaks tulla ja teha sellest täitematerjali, millega soostunud teeosi kuivendada. Kunagi maha võetud võsa näeb rajaäärsete küngaste nõlvadel igal pool ja sinna on uued võrsedki peale kasvanud. Seepärast on väga oodatud võsalõikuritega abilised.

Toomas Vilbergi juttu mööda eeltööd juba käivad. «Et laupäeval ei tekiks olukorda, kus saemees on ees ja rahvas järel ootab, millal oks kukub,» selgitas ta tööplatsi ettevalmistamist.

Jalgadele hea

Vanade sportimisteede kordategemist on kavandatud ammu ja Mati Jürissoni sõnade järgi on algatus selleks tulnud just jooksjatelt. «Teed võiks lahti raiuda, et pakkuda vaheldust järveäärsele terviserajale,» lausus ta.

Toomas Vilberg rääkis, et radade korrastamiseks oli keskkonnainvesteeringute keskusele esitatud taotlus, aga seda ei rahuldatud. Nii otsustatigi talgute kasuks.

Rada peaks ametniku sõnul olema eelkõige ikka jooksjatele mõeldud. «Jalgadele parem,» tõstis ta esile pehme katte eelise.

Spordikeskuse juhataja Mati Jürissoni juttu mööda on kordategemise üks mõte muuta ka suusaraja kulgemist. «See ei tuleks enam Huntaugumäest üles, vaid läheks alt järve äärest,» kirjeldas ta. «Vaatame, kas suur traktor sealt läbi mahub.»

RADA
Talgute korras tahetakse korda saada Viljandi järve äärt mööda kulgev vana rada, mis on suuresti võssa kasvanud. (Vaata kaardil)
Allikas: linnavalitsus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles