Viljandimaal soovib 177 peret saada hajaasustuse toetust

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühtekokku 177 maapiirkonnas elavat peret on esitanud Viljandimaa valdadele taotluse veesüsteemide ja kanalisatsiooni välja ehitamiseks või koduõuele juurdepääsutee rajamiseks. Pilt on illustratiivne.
Ühtekokku 177 maapiirkonnas elavat peret on esitanud Viljandimaa valdadele taotluse veesüsteemide ja kanalisatsiooni välja ehitamiseks või koduõuele juurdepääsutee rajamiseks. Pilt on illustratiivne. Foto: Ants liigus (Pärnu Postimees)

Viljandimaa valdadele on sel aastal hajaasustuse programmist toetuse saamise taotluse esitanud 177 maapiirkonnas elavat peret. Rahuldatud avaldusi toetavad riik ja kolm omavalitsust kokku rohkem kui 330 000 euroga.

Riigi toetus Viljandimaa kolme valla maapiirkonnas elavatele peredele küündib tänavu 156 080 euroni. Kui Mulgi ja Põhja-Sakala vald saavad kumbki rahandusministeeriumilt alla 40 000 euro, siis Viljandi vallale laekub 80 000 eurot. Kõik kolm omavalitsust annavad peredele omast taskust lisaks enam-vähem sama summa, millega riik neid toetab.

Riigihalduse minister Janek Mäggi ütles, et programmiga toetatakse veesüsteemide ja kanalisatsiooni väljaehitamist, koduõuele juurdepääsuteede rajamist ning autonoomsete elektrisüsteemide paigaldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles