Uuesti iseseisvumise päev saabub suure laulu saatel

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis esineb taasiseseisvumise päeval ansambel Jäääär.
Viljandis esineb taasiseseisvumise päeval ansambel Jäääär. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Viljandis saab taasiseseisvumispäeval üheskoos laulda ja raudteejaama juures kontserti kuulata.

Sakala keskuse teatel astub 20. augustil Viljandi raudteejaama esisel platsil üles ansambel Jäääär ja näitleja Adeele Sepp. Kontsert-piknik algab kell 18. Kohale võib tulla oma piknikukorviga või soetada kehakinnitust kohapealt. 

Pidu on kõigile tasuta. Vihma korral toimub kontsert Sakala keskuses.

Päev varem on võimalik Sakala keskuse saalis vaadata Tallinnas toimuvat suurt ühislaulmiskontserti. 19. augusti ühislaulmise korraldaja on Nargenfestival ja selle kunstiline juht Tõnu Kaljuste. Sündmus toimub Tallinna lauluväljakul ja seda kantakse Eesti televisiooni vahendusel üle paljudes Eestimaa kultuurimajades ja külakeskustes. Viljandis saab kell 19 algavast ühislaulmisest osa võtta Sakala keskuses.

See on kaheosaline pidu, mille esimeses osas «Laulu võim» võib Eesti Vabariigi sajandaks sünnipäevaks laulda sada minutit järjest. Lauldakse teada-tuntud laule armastatud näitlejate, lauljate ja kooride seltsis. 

Esimeses osas on eeslauljateks Jaan Tätte, Evelin Võigemast, Eeva Talsi, Lauri Õunapuu, Priit Võigemast, Maria Listra, Hele Kõrve, Jan Uuspõld, Mait Malmsten, Marta Laan, Liina Vahtrik, Riina Maidre, Jaan Pehk, Jarek Kasar, Tiit Kikas, Arno Tamm, Kihnu Virve, Andero Ermel, Kadri Voorand ja Estonian Voices.

Õhtu teises osas «Sajandi sumin» pakuvad kaasalaulmist Curly Strings ja Estonian Voices, Singer Vinger, Metsatöll, Vaiko Eplik, Miljardid, Smilers, Karl-Erik Taukar Band ning Estraadiraadio Kaire Vilgatsi, Tõnis Mäe ja Ivo Linnaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles