Heimtalis kohtuvad paremad trakeenid

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna võõrustab Heimtali hobusekasvandus Eesti paremaid noori trakeeni tõugu hobuseid ning homme võib sealsamas näha hobuste vabahüppeid ja võõrratsaniku katset.

Trakeeni hobuste kasvatajate haruseltsi juhataja Peep Puna kinnitust mööda on Heimtalis täna ja homme koos Eesti trakeenide paremik. Heimtali kui võõrustaja toob ise vaatamiseks kaheksa hobust.

«Tõukomisjoni liikmete kõrval hindab hobuseid Ramune Jasiene, kes on Leedu suurima kasvanduse Nemunas aretusjuht. Temaga on meil pikaajalised koostöösidemed,» rääkis Puna.

Ta lisas, et üritusele on oodatud kõik hobusehuvilised koos peredega. Mõlemal päeval avatakse publikule Heimtalis uksed kell 11.

Heimtali kasvanduse ratsudel on tänavu väga edukas aasta. Näiteks Eesti parim tori tõugu loom on pärit just Heimtalist. Lisaks saavutas Viljandimaa ratsaklubi esindaja Kairi Dräbtsinskaja noorhobuste tšempionaadil esikoha Heimtalis aretatud trakeeni täkuga Peron.

Trakeenid on maailmas üks populaarsemaid hobusetõuge, nende aretusele pani XVIII sajandil aluse Preisi kuningas Friedrich Wilhelm I. Eesti trakeenide tõuraamatus on 380 hobust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles