Laulutüdrukut hinnati Kohtla-Järvel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sanna Härm (paremal) koos
klaverisaatja Leila Röömeliga Kohtla-Järvel «Viru laulukese » eelvoorus, kus tüdruk võitis esikoha.
Sanna Härm (paremal) koos klaverisaatja Leila Röömeliga Kohtla-Järvel «Viru laulukese » eelvoorus, kus tüdruk võitis esikoha. Foto: Anu Röömel

Pühapäeval Kohtla-Järvel peetud üleriigilisel lauluvõistlusel «Viru lauluke» tuli Võhma gümnaasiumi neljandas klassis ja muusikakoolis õppiv Sanna Härm kuni üheksa-aastaste lauljate seas kolmandaks. Ta esitas Viktor Ignatjevi «Rahutu laulu» ja Piret Ripsi «Öölaulu».


Tütarlaps kandis needsamad palad ette paar nädalat varem, oma kümnendal sünnipäeval võistluse eelvoorus, kus ta arvatigi finaali vääriliseks. Toona saatis teda Leila Röömel ja nüüd Võhma muusikakooli õpetaja Mait Reimann.



Sanna Härma lauluõpetaja Maarika Reimand ütles, et tüdruk võistles esimest korda kahe aasta vanuselt, mil ta kaotas nelja-aastasele kaaslasele. «Viru laulukesest» võttis Sanna Härm osa neljandat korda, kusjuures auhinnaline koht ei olnud talle esimene.



Sanna Härm esines 15. novembril veel Tallinnas Lasnamäe muusikakoolis loomingu- ja improvisatsioonipäeval koos Maria Gertsjakiga, kes õpib Võhma gümnaasiumi kümnendas klassis ja Viljandi muusikakoolis. Seal tuli esitada endi laule antud teemal.



Õpetaja Reimand kinnitas, et mõlemad tütarlapsed on virgad laululoojad, ühtviisi varmalt sünnivad nii sõnad kui viis.



Žürii hindas Sanna Härma ja 16-aastase Maria Gertsjaki heliloomingu oma vanusegrupis parimaks. Noorem neist laulis Eestist kui oma sünnimaast ja teine traagilisest kodunt lahkumisest.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles