Viljandi muuseum võitis peaauhinna

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitust «Tuntud ja tundmatu fotograaf Hilja Riet» oli kodulinna publikul võimalik vaadata kevadel
Näitust «Tuntud ja tundmatu fotograaf Hilja Riet» oli kodulinna publikul võimalik vaadata kevadel Foto: Elmo Riig / Sakala

Narvas alanud Eesti muuseumide festivalil valis žürii selle aasta parimaks näituseks viljandlaste väljapaneku fotograaf Hilja Rietist.


Nii žürii kui publikupreemia pälvinud Viljandi muuseumi näitust «Tuntud ja tundmatu fotograaf Hilja Riet» oli kodulinna publikul võimalik vaadata kevadel. Muuseumi direktori Jaak Pihlaku sõnul on aga praegu Narvas üles seatud näitust täiendatud ja parandatud.



«Salamisi sai head kohta loodetud, sest see on hea näitus,» kommenteeris võitu Jaak Pihlak. «Eriti rõõmustav oli, et ka publik hindas selle parimaks. See on boonus.»



Žürii liikme Piret Õunapuu selgitusel oli viljandlaste näitus väljapeetud, helge ja ilus. «See on midagi sellist, mis meeldis nii Narva publikule, kelle seas oli palju väikseid lapsi, kui professionaalsele žüriile,» lisas ta.



Viljandi väljapaneku järel sai teise koha Tartu mänguasjamuuseum näitusega «Kohvritäis lapsepõlvelugusid» ning kolmandaks jäi Eesti tervishoiumuuseum näitusega «Bakterid — meie nähtamatud sõbrad ja vaenlased».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles