Rõõm tuli perre enne isadepäeva

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalal emaks saanud Relly Jänes usaldab vastutusrikastes olukordades oma meest Hillarit. Nii jääb isa otsustada ka see, millist nime hakkab
pisitüdruk kandma. Arutlusel on olnud erinevaid variante.
Sel nädalal emaks saanud Relly Jänes usaldab vastutusrikastes olukordades oma meest Hillarit. Nii jääb isa otsustada ka see, millist nime hakkab pisitüdruk kandma. Arutlusel on olnud erinevaid variante. Foto: Aivar Aotäht

Äsja isaks saanud Viljandi tuletõrjekomando vanemkorrapidaja Hillar Jänes oli uueks rolliks igati valmis ning soovib vanemakohuseid täita vastutustunde ja rõõmuga.


«Ta oli väga tubli,» kiitis Relly Jänes meest, kes oli talle tütre sünni juures toeks olnud. Et päästetöötajate ettevalmistuse juurde kuulub ka sünnitusabi õppimine, oli pereisa katsumuseks valmis.



Relly ja Hillar Jänes olid koos perekoolis käinud ning kinnitasid, et seal kuuldust oli abi. «Kõik läks kiiresti ja plaanipäraselt,» lausus isa.



Tähtsa sündmuse puhul võttis mees välja ka seadusega lubatud kümnepäevase isapuhkuse.


Viljandi haigla sünnitusosakonna perepalatis veedetud neli päeva on Relly Jänese sõnul selgelt näidanud, et Hillar on hea ja usaldusväärne isa. «Juba praegu saab ta lapsega suurepäraselt hakkama ja vahetab mähkmeid, kui vaja,» jätkas ta.



Mees ütles, et ta ei jaga arvamust, nagu hakkaks isa lapse elus rolli mängima alles siis, kui too juba rääkima õpib.



Sündides 3660 grammi kaalunud tüdruk on pere esimene laps. Kuigi tegu on planeeritud ja oodatud lapsega, pole värsked vanemad tema elu esimese entusiasmiga kuni pulmadeni ära korraldanud. Samuti ei ole nad plaaninud seda, kas tütar saab endale ka venna või õe.



«Esialgu piisab ühest lapsest. Tahame olla kindlad, et suudame talle pakkuda parimat,» lausus isa. Tema sõnul on selle rolli juures kõige tähtsamad vastutustunne, ausus, armastus ja viisakus.



Muutunud elukorraldus annab perele siiski aega homme isadepäeva tähistada. Küsimusele, kuidas seda tehakse, vastas ema, et see on üllatus.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles