Kärstna mõispargi spordirajad pole rohtu kasvanud

, Kärstna Külaliikumise liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärstna mõisa pargis peeti laste spordipäeva.
Kärstna mõisa pargis peeti laste spordipäeva. Foto: Erakogu

Kolmel suvekuul on Kärstna mõisa pargis kolm laste spordipäeva. Esimene sai teoks 6. juuni õhtul ja tõi väikese Kärstna kohta kohale rõõmustavalt suure hulga spordihuvilisi – kokku 28 kuni 14-aastast last. Lisaks Kärstna ja ümberkaudsete külade lastele osales näiteks Karksi-Nuia, Mustla, Viiratsi, Jüri ja Otepää lapsi

Esimesel spordipäeval sai võistelda jooksualadel. Kõigepealt tuli teha auring ümber mõisahoone ees kasvava võimsa tamme. Seejärel sai ennast proovile panna kolmes natuke isemoodi jooksus: kotisjooksus, milles tuli hüpata kotis ühest punktist teise, klotsijooksus, milles tuli kanda klotse ühest kastist teise, ja sabajooksus, milles tuli vedada enda järel nööri otsas võimlemisrõngastest saba.

Kõige pikem distants oli jooksusõprade seas tuntud Kärstna mõisa pargiring, millel on pikkust peaaegu 500 meetrit. Selle läbisid ka kõige väiksemad osalejad emade ja isade ergutusel ning vajadusel ka nende abiga. Viimane ala oli Kärstna võimlas ülespandud takistusraja läbimine.

Iga tubli võistlusel osaleja sai autasuks ühe söödava tervisliku auhinna, ühe söödava magusa auhinna ning toreda diplomi. Laste säravad silmad lubavad oletada, et kahel järgmisel spordipäeval, mis toimuvad juuli ja augusti 6. kuupäeva õhtul kell kuus, on nad samuti kohal. Juulis saab võistelda palliga seotud aladel, augustis on kavas orienteerumine ja teatevõistlused.

Spordipäevade peakorraldaja, Kärstna mõisa perenaine ja kauaaegne kehalise kasvatuse õpetaja Urve Kass meenutas, et endine Kärstna kool oli tuntud oma spordilembuse poolest. Nii leidsid suviti spordipäevad aset ka aastatel 1996–2005: kümnel kolmapäeval sai ennast proovile panna kokku 32 alal. Kuigi alates 2014. aastast kooli Kärstna mõisas enam ei tegutse, pole mõisa jooksurajad ja spordiväljakud rohtunud ning need ootavad endiselt nii suuri kui väikseid sporti tegema.

Mittetulundusühing Kärstna Külaliikumine sai Kärstna laste spordipäevade korraldamiseks toetust kohaliku omaalgatuse programmi rahast.

Kärstna mõisa pargis peeti laste spordipäeva.
Kärstna mõisa pargis peeti laste spordipäeva. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles