Noored rihivad vormi augustiks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Nurmsalu ja Taavo Allik valmistuvad noorte maailmameistrivõistlusteks. Pilt on tehtud eelmisel sügisel Viljandi vibustaadionil.
Laura Nurmsalu ja Taavo Allik valmistuvad noorte maailmameistrivõistlusteks. Pilt on tehtud eelmisel sügisel Viljandi vibustaadionil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi vibulaskjad Laura Nurmsalu ja Taavo Allik naasid Jerevanist juunioride maailmakarikavõistlustelt. Juhendaja Aune Variku sõnul tegid nad Armeenias korraliku võistluse, mis annab julgust vastu minna selle hooaja põhieesmärgile — maailmameistrivõistlustele.

Kadettide klassi kuuluv Laura Nurmsalu teenis hooaja esimesel Euroopa karikavõistluste etapil üheksanda koha. Kvalifikatsioonis 1276 silma kogunud sportlane langes edasisest konkurentsist duell-laskmise teises ringis. «Laura sai eelringis korraliku FITA tulemuse, millega täitis tänavuste maailmameistrivõistluste normi,» lausus Viljandi spordikooli vibulaskmise treener Aune Varik.

Kahel Viljandi päritolu Eesti noortekoondislasel on hooaja peamine eesmärk pääseda augustis Poolas peetavatele noorte maailmameistrivõistlustele. Kui Laura Nurmsalul õnnestus osavõtunorm täita, siis Taavo Allikul jäi ligemale 90 silma vajaka. «Ma ei kahtle, et temagi täidab normi,» ütles Varik.

«Kooli lõpetamise kõrvalt jääb treeningutele hämmastavalt vähe aega,» imestas Jakobsoni gümnaasiumi abiturient Taavo Allik, ent arvas, et vajalik tiitlivõistluste norm peaks tal eelmise hooaja tulemustega siiski täidetud olema. «Võimalusi etteantud normi täita on mitu,» oli noormees muretu.

Armeenias sai Taavo Allik võistluse eelringis 1144 silma, oli sellega 23-s ja lõpetas hooaja esimese rahvusvahelise jõuproovi olümpiaringi avavoorus. Kokkuvõttes andis see viljandlasele nagu paljudele konkurentidelegi protokolli 17. tulemuse.

«Tegin päris korraliku võistluse, koht pole paha,» teatas vibulaskur. Tema jutu järgi on praegu tulemused kehvavõitu olnud eelkõige 90 meetrilt, ent seda distantsi on ta saanud üpris vähe harjutada.

Aune Variku sõnul polnud tänavune hiline kevad vibulaskjatele soodne, sest staadionile pääsesid nad harjutama alles hooaja algul. «Nüüd hakkavad tulemused tasapisi paranema,» oli ta veendunud.

Euroopa noorte maailmakarikavõistluste esimene etapp andis treenerile veendumuse, et nad liiguvad aasta tippsündmuseks valmistudes õiges suunas.

Enne augusti teisel poolel Poolas peetavaid maailmameistrivõistlusi seisab Eesti noortekoondisesse kuuluvatel vibusportlastel juuli lõpul Küprosel ees veel üks Euroopa karikaetapp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles