Viljandi raekoda ootab sünnipäevale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juunis hansapäevade etendusel paukus raekoja ees kahur.
Juunis hansapäevade etendusel paukus raekoja ees kahur. Foto: Elmo Riig

Kell 10 avas 225. aastapäeva tähistav Viljandi raekoda uksed kõigile, kes tahavad tutvuda auväärse hoonega ja kohtuda linnapeaga. Oodatud on ka sel päeval raekojas abiellunud paarid.


Kella 10-17 on võimalik tutvuda raekoja ruumidega ja kohtuda linnapeaga.



Kell 11 võtab linnapea Kalle Jents vastu eakate ühenduste juhte ja eakate ettevõtmiste toetajaid.


Kell 13 algab Heiki Raudla loeng huvitavatest isiksustest sõjaeelses raekojas.

Kell 17.30 on linnapea ja rahva kohvitund, kus soovijail on võimalus linnaelu teemadel mõtteid vahetada.

Kell 18.30 meenutab raekojas töötatud aega kauaaegne perekonnaseisuosakonna juhataja Helgi Kissa ja esinevad Jakobsoni gümnaasiumi balletistuudio õpilased.

Sellel kellaajal oodatakse raekoja teise korruse saali oma pulmapäeva meenutama ka neid paare, kelle abiellumise kuupäev on 28. oktoober ja koht Viljandi raekoda.

Avatud uste päev lõpeb kell 19 Linnakapelli kontserdiga.

Lisaks saab sellel päeval tutvuda Viljandi muuseumi väljapanekuga linnavolikogu ja -valitsuse töös kasutatud esemetest, vaadata fotoülevaadet Viljandi juubeliaasta sündmustest, näitust linnale toodud kingitustest ning võistluse «Eesti avastamata aarded» ja Euroopa turismifoorumi jaoks valminud videolõike.

Ajaloolase Heiki Raudla sõnul on praegune Viljandi raekoda üks neljast vanemast säilinud kivimajast linnas. Hoone ehitati ajavahemikus 1768-1774 ning kuulus algul advokaadile ja linna justiitsbürgermeistrile Johann Nicolaus Ottole. Hoone oli ehitatud kelpkatusega ning kuulus stiililt nagu teisedki Viljandi esimesed kivimajad lõppevasse barokiajastusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles