Vaba mõte. Kui Kaia Kanepi riigi esindamise eest raha küsib, pole mingit põhjust pahandada

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väino oli väga hea tisler. Ta oli ka muidu tubli mees, kes nägi iga päev kõvasti vaeva, et perel oleks kõik vajalik olemas, aga tislerina oli ta tõepoolest hea, arvatavasti isegi riigi parim. Nii polnudki imestada, kui parima mööblivalmistaja otsinguil tähtsad ametnikud tema juurde jõudsid.

«Tead, Väino, nüüd on nii, et sul tuleb minna Eesti riigi au kaitsma,» lausus üks neist. «Me otsustasime Inglismaa, Portugali, Läti ja veel portsu riikidega ausas võistluses selgeks teha, kus on kõige paremad mööblitislerid. Eestit esindad sina. Teed ühe korraliku sektsioonkapi ja köögimööbli.»

Meistrimees sügas kukalt. «Noh, sellise hulga mööbli tegemine võtab ikka mitu päeva aega,» alustas ta. «Materjali kulub kõvasti, töövahendeid on vaja ja töö eest tahaksin ka raha saada. Pealegi ma ei tea, kas mu tööandja üldse lubab nii pikaks ajaks töölt ära jalutada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles