Tulevik jätkas võidukäiku võõrsil

Alvar Loog
, Tuleviku poolehoidja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval alistas Viljandi Tulevik Pärnus Eesti jalgpalli meistrivõistluste meistriliigas 2:0 kohaliku Vapruse ning tõusis kolm vooru enne hooaja lõppu turniiritabelis kaheksandaks.


Kohtumine oli eriti oluline koduvõistkonnale, kes vajas liigasse püsimajäämiseks võitu. Enne seda vooru üleminekumängudele viival eelviimasel kohal paiknenud Tulevik lootis aga täistabamuse korral peale seljataguse kindlustamise püüda temast kolme punkti kaugusel asuvat Tallinna Kalevit.



Kogu hooaja vältel väravalöömisega hädas olnud Viljandi meeskonnale algas mäng harjumuspäratult hästi: kõigest viis minutit pärast avavilet võitis vasakus äärepoolikus tegutsenud Rasmus Luha-kooder vastase kaitsjate passiivsust ära kasutades audiviske jätkuolukorras Vapruse trahvikasti äärel palli, keeras end meisterlikult ringi ning tulistas ligi 15 meetrilt värava alanurka.



Kaotusseisu jäänud Vaprus haaras seejärel initsiatiivi ning püüdis kodupubliku kaasaelamisel päästa nii mängu kui iga minutiga üha enam käest libisevat meistriliiga kohta.



Eelmistes voorudes end aeg-ajalt väga heast küljest näidanud Tulevikule oli seekordse kohtumise avapoolaeg positiivsest tulemusest hoolimata üks halvemaid, mida poolehoidjad sel aastal näinud: kaitseliini ja poolkaitse vahele jäi kogu aeg auke, ääred lekkisid ning ründefaasis vedas alt esimene puude.



Õnneks ei olnud teenitult tabeli viimasel kohal paiknevast Vaprusest meeskonda, kes teda selle eest statistiliselt üldaktsepteeritavas vormis oleks karistanud. Tuleviku poolel tegi juba mitmendat puhku superesituse väravavaht Aiko Orgla.



Teisel poolajal jõudude vahekord võrdsustus ning on omamoodi ime, et sedavõrd lahtise mängu juures vahetusid tablool numbrid veel vaid ühel korral. Sel puhul leidis pall tee väravasse hoopis standardolukorrast.


Kaheksa minutit enne normaalaja lõppu lõi sealsamas Pärnus juunikuus kübaratrikiga maha saanud Jüri Jevdokimov palli ligi 20 meetrilt antud karistuslöögist pärast paarisammust hoovõttu kõrge kaarega täpselt Vapruse värava ristnurka.



Seejärel oli Viljandi meeskonnal võimalus lõplikult resigneerunud pärnakate vastu veelgi skoori teha, ent sünkroonis pettunud kodupubliku lahkumisega staadionilt lasi ta kohtumise lõpuminutitel käest ühe surmkindlana tunduva väravavõimaluse teise järel.



Pärnust saadud võit oli Marko Lelovi juhendatavale Tulevikule tänavuste meistrivõistluste viimases ringis juba kolmas. Tähelepanuväärne on see, et ka kaks eelmist, Tallinna Kalevi ja Sillamäe Kalevi vastu, tulid võõral väljakul.


Tähtis on kohta hoida



Võit tõstis Tuleviku kolm vooru enne tänavuse hooaja lõppu võrdsete punktide, ent suurema võitude arvu juures turniiritabelis seniselt eelviimaselt kohalt kaheksandaks Tallinna Kalevi ette.



Vältimaks hooajajärgseid üleminekumänge esiliigast teisena meistriliigasse tõusva klubiga, peab Tulevik seda kohta hoidma. Samas pole sugugi võimatu püüda eespool paiknevat Tartu Maag Tammekat, kes on kogunud temast kõigest kolm punkti enam.



Järelejäänud kolmes voorus kohtub Tulevik veel Maag Tammeka (kodus), Nõmme Kalju (võõrsil) ja Narva Transiga (kodus). Kalevil seisavad ees mängud Vapruse, Tammeka ja Kaljuga ning Tammekal Tuleviku, Tallinna Kalevi ja Floraga.



Tuleviku ja Tammeka vastasseis Viljandi järve äärsel kunstmuruväljakul leiab aset laupäeval kell 14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles