Riigi kultuuripreemia kandidaatide seas on mitu viljandimaalast

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatrikunstnik Ingrid Agur esitles Ugala teatris elulooraamatut.
Teatrikunstnik Ingrid Agur esitles Ugala teatris elulooraamatut. Foto: Marko Saarm / Sakala

Riigi kultuuripreemiate komisjonile esitati tähtajaks, 10. jaanuariks 98 ettepanekut loovisiku või loomingulise kollektiivi premeerimiseks. 

Neist 37 olid esitatud pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest. Möödunud aasta silmapaistva loomingu eest laekus 61 esildist loovisiku või loomingulise kollektiivi premeerimise kohta.

Pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest on kandidaatide hulgas tekstiilikunstnik Anu Raud (esitaja teater Vanemuine), näitleja Luule Komissarov (esitajad Eesti teatriliit ja Ugala teater) ning teatrikunstnik Ingrid Agur (esitajad Eesti teatriliit, Eesti teatri tehniliste töötajate ühendus ja Ugala teater).

Kultuuri aastapreemia kandidaadid on Taago Tubin lavastustega «Krdi loll lind» Ugala teatris ja «Tulleminek» Vanemuise teatris (esitaja Ugala teater) ning Mait Summatavet Ugala rekonstrueerimisprojekti eest (esitaja Eesti disainerite liit).

Kultuuri elutöö preemia antakse kolmele isikule ning ühe preemia suurus on 64 000 eurot. Viis preemiat suurusega 9600 eurot antakse möödunud aastal avalikkuseni jõudnud väljapaistvate loominguliste saavutuste eest. Preemiate määramise otsustab vabariigi valitsus.

Preemiad antakse kätte 20. veebruaril Haapsalus Läänemaa ühisgümnaasiumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles