Vaba mõte. Vahemehest riigi meheks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Marko Saarm

Seda, et valitsusele ei meeldi korraga kahele poole vaatama pidavad vahemehed ja ta soovib nende asemel näha rangelt enda mehi, võis tunda juba sajandivahetuse paiku. Aga alles nüüd jõuti või õigemini juleti jõuda selleni, et maavanemate asemele tulevad maakondadesse riigi esindajad, kes ei ole enam maakonna esindajad riigis. Võidupunkt valitsusele.

Esmaspäevast alates on üsna raske öelda, mis asi see maakond üldse on. Kas pelgalt joonega piiratud ala maakaardil, nagu praegu on mõnele Eesti kaardile märgitud kihelkonnad, millel pole peale ajaloo meenutamise meile mingit tähtsust?

Tegelikult on maakond üks segane moodustis olnud juba 1990. aastate algusest saadik. Eesti Vabariigi taassünni järel püüti mõnda aega elus hoida maavolikogu, aga üsna ruttu sai selgeks, et niisuguse kogu järele pole mingit vajadust, sest sel pole peamist – raha, mida jagada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles