Suurimad liiklusrikkujad said politseilt musta jõulukaardi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseilt said kaardi inimesed, kes panid aastaga toime rohkem kui viis liiklusrikkumist.
Politseilt said kaardi inimesed, kes panid aastaga toime rohkem kui viis liiklusrikkumist. Foto: Politsei

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) pani möödunud reedel teele 700 musta jõulukaarti. Kaardi said inimesed, kes panid aastaga toime rohkem kui viis liiklusrikkumist.

«Kaardi saanud inimesed võiks korraski mõelda oma liikluskäitumise potentsiaalsetele tagajärgedele,» ütles PPA juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo.

99 kaardisaajat põhjustas aastaga 116 liiklusõnnetust, neis sai surma üks ja viga 12 inimest. Loigo sõnul suur osa rikkujaid aasta pärast nimekirja ei naase. 61 juhti olid nii mulluses kui ka tänavuses loetelus. Kolmel järjestikusel aastal on loetelus olnud 14 inimest. Kuid näiteks eelmisel aastal kõige rohkem rikkumisi korda saatnud meest enam nimekirjas ei olnud.

Loigo ütles, et esimest korda on 20 suurima rikkuja seas ka kaks velotaksojuhti. «Velotaksojuhid peavad täitma liiklusnõudeid samamoodi nagu teised ning nad ei saa kord olla liikluses justkui sõidukid ja siis jälle ratturid või jalakäijad,» märkis politseinik.

Tänavu pani viis ja rohkem liiklusrikkumist toime 800 inimest, kellest vaid 32 on naised. Osa rikkujatest elab välismaal ja kõikide täpne aadress pole teada, mistõttu pandi posti 700 kaarti. Keskmine kaardisaaja on 20–24-aastane põhiharidusega Eesti kodanik. Kõrgharidusega rikkujate arv jääb alla viie protsendi. 637 kaardisaajal oli Eesti, 70 Vene kodakondsus.

Peaaegu pooled rikkujad on vanuses 18–30 aastat. Noorimad rikkujad on 14-aastased ja vanim 79-aastane.

Rikkujad panid vaadeldava perioodi jooksul toime 4 911 liiklusrikkumist. Ligi 15 protsenti kõigist rikkumistest on olnud kiiruseületamised. Kõige suurem ühele inimesele määratud rahatrahvide summa on 3000 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles