Suurjäätmeid saab tasuta ära viia

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandlastel avaneb  võimalus viia   tasuta jäätmejaama viia ülearuseid esemeid, mis prügikonteinerisse ei mahu.
Viljandlastel avaneb võimalus viia tasuta jäätmejaama viia ülearuseid esemeid, mis prügikonteinerisse ei mahu. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi linnavalitsus kuulutab välja kampaania, mille käigus on linnaelanikel võimalik tasuta jäätmejaama viia ülearuseid esemeid, mis prügikonteinerisse ei mahu.

Suurjäätmed on jäätmed, mida kaalu või mahu tõttu ei ole võimalik paigutada kogumismahutisse, näiteks mööbliesemed, vaibad, madratsid, kardinapuud, aknaraamid, kraanikausid, WC-potid, jalgrattad ja muu selline.

Suurjäätmetena ei käsitleta ehitusjäätmeid ning suuremõõtmelisi probleemtooteid, nagu autoromud või nende osad, sealhulgas vanad rehvid, ning elektri- ja elektroonikaseadmeid või nende jäätmeid ja muid tootjavastutusega hõlmatud jäätmeid.

Tasuta võetakse suurjäätmeid vastu Viljandi jäätmejaamas 27. novembrist 16. detsembrini. Viljandi jäätmejaam asub aadressil Pärnu maantee 36 ning on avatud esmaspäevas reedeni kella 9–18 ning laupäeviti kella 9– 15.

Suurjäätmeid saavad kampaania vältel tasuta ära anda vaid Viljandi linna sisse kirjutatud inimesed.  Asutuste ja ettevõtete suurjäätmeid tasuta vastu ei võeta. Jäätmejaamas küsitakse jäätmeid üle andvalt inimeselt isikut tõendavat dokumenti.

Tavapäraselt on suurjäätmete eest vaja Viljandi jäätmejaamas tasuda nii eraisikul kui ka ettevõtjal  89,38 eurot tonni kohta.

Linna korraldatud algatust rahastatakse riigieelarvest omavalitsusele määratud toetusfondist, mis on ette nähtud jäätmehoolduse korraldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles