PÄEVAKOMMENTAAR. Viljandis on valimiste võiduks vaja 11 kohta

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotside liider Helmen Kütt võttis pühapäeval vastu õnnitlusi kui valimiste võitja. Esmaspäeval suruti ta koos Jaak Madisoniga (EKRE) volikogu opositsiooni.
Sotside liider Helmen Kütt võttis pühapäeval vastu õnnitlusi kui valimiste võitja. Esmaspäeval suruti ta koos Jaak Madisoniga (EKRE) volikogu opositsiooni. Foto: Marko Saarm

Viljandis sündis sotside ja EKRE liit, aga nemad ei pääse mitte võimule, vaid surutakse kahekesi opositsiooni. Ja nemad kahekesi seda liitu ka ei teinud, vaid see tehti nende eest, kui Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica ja Keskerakond otsustasid, et nemad kolmekeski teevad võimuliidu. Ajalugu näitab, et Viljandis on võiduks vaja vähemalt 11 kohta 27-liikmelises volikogus. Sotsid said üheksa kohta.

Oli aasta 1999. Eestis olid kohalikud valimised ning Viljandis läks linnapeanimekirjana valimistele valimisliit Maramaa. Linnapea Tarmo Looduse juhtimisel tegi nimekiri hea tulemuse ja sai 10 kohta. Järgmisel päeval leidis Loodus end koos Maramaaga opositsioonist, sest täpselt sama hea tulemusega oli hakkama saanud valimisliit Kodune Viljandi. Kaks volikokku pääsenud väikest ehk kolmeliikmelised Kesk- ja Reformierakond tegid võimuliidu seni opositsioonis istunud Koduse Viljandiga. Pisikesed otsustasid, kellele võim anda.

Aasta 2002. Peep Aru juhtimisel sõudis Kodune Viljandi valimistele kui linnapeanimekiri ja võttis 11 kohta. See oli kindel võit, sest paremuselt järgmine ehk Keskerakond võttis kuus kohta ning Koduse Viljandi võimult tõukamiseks oleks pidanud tekkima vähemalt nelikliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles