Tuurile sõitev kirev seltskond naaseb aita lõikuspeoks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eesti Etno» on saanud alguse 1997. aastal. Tänavune laager tõi kokku 70 noort muusikut maailma eri paigust.
«Eesti Etno» on saanud alguse 1997. aastal. Tänavune laager tõi kokku 70 noort muusikut maailma eri paigust. Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval kell 15.30 Viljandi pärimusmuusika aida juures end kontserttuurile asutav «Eesti Etno 2017» seltskond naaseb alguspunkti reedeks ning näitab siis oma õpitud oskusi ja kirevat kava viljandlastele.

«Eesti Etno» on saanud alguse 1997. aastal ja on osa rahvusvahelisest organisatsioonist Jeunesses Musicales International (JMI). Tänavune laager tõi kokku 70 noort muusikut maailma eri paigust. Lisaks eesti noortele õppisid kuulmise teel pärimusmuusikat 16–30-aastased pärimusmuusikud Alžeeriast, Austraaliast, Uus-Meremaalt, Kanadast, Taanist, Saksamaalt, Belgiast, Rootsist ja Inglismaalt ning hõimurahvad Karjalast, Komist, Udmurtiast ja Tatarstanist.

Juhendajad valisid suvel hoolega harjutanud noorte seast välja silmapaistvaimad muusikud, kellega nüüd Mooste folgikojas ning Nõuni ja Iisaku rahvamajas üheskoos loodud kontserdikava esitletakse.

Niisama kirev kui on «Eesti Etno» andekate noorte päritolumaa, on ka nende repertuaar, mis 4. oktoobrist Eesti pärimusmuusika keskuse pesades pärimusgeene noorelt ja uljalt laiali külvab. Kui neli päeva tuuritavad noored üle Eesti, siis Viljandi inimesed saavad nendega kohtuda lõikuspeol 6. oktoobril kell 19 pärimusmuusika aidas.

Tänavusel ringreisil osalevad Kärt Tambet (viiul), Markko Sunni (kitarr), Martin Kullamaa (kontrabass), Naomi Maathyssen (flööt, Austraalia) ja Jeroen Laureyssens (lõõts, Belgia). Neid juhendavad Richard Holzmann (kitarr, Saksamaa) ja Lee Taul (viiul).

«Eesti Etno» laagrit peeti tänavu 21. korda ning see on pärimusmuusika pisikuga nakatanud praegu maailmalavasid vallutavad muusikud Eeva Talsi, Villu Talsi, Meelika Hainsoo ja palju teisigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles