Ait pidutseb täna stiilselt

Margus Haav
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Humoorikas punt Pärnu Poisid ammutab inspiratsiooni Austria pärimusmuusikast.
Humoorikas punt Pärnu Poisid ammutab inspiratsiooni Austria pärimusmuusikast. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Viljandi pärimusmuusika ait ootab täna kell 19 kõiki häid sõpru oma kolmanda sünnipäeva puhul 1930. aastate stiilis peetavale tasuta külapeole. Korraldajad näeksid meelsasti pidutsemas selle aastakümne stiilis riietatud inimesi, kuid see rõivastus pole kohustuslik.

«Sünnipäevapeod on oma iseloomult lustakad ning seetõttu tekkis idee korraldada lõbus külapidu,» rääkis aida produtsent Janne Suits. «Möödunud sajandi algul ja keskpaigas oli  kombeks, et algul oli kino ning seejärel tuli mängima puhkpilliorkester. Selle eeskujul kutsusime oma külapeole mängima humoorika ansambli Pärnu Poisid. Filmi seekord ei näidata, kuid on oodata üllatusi.»

Sünnipäevapeo juhatab sisse kontsert «Ring», millel astuvad üles Tartu ülikooli Viljandi  kultuuriakadeemia endised ja praegused õpilased ning nende sõbrad.  

Aida kohvikus on pärimuskaraoke Kulno Malva ja Ragnar Toompuu muusika saatel. Valikus on ports populaarseid pärimus- ja rahvalikke laule.

Möödunud aastal leidis pärimusmuusika aida kontsertidele, kursustele, etendustele, konverentsidele ja pidudele tee üle 27 000 inimese.

Nendest umbes 5600 olid Eesti pärimusmuusika keskuse korraldatud sündmuste külalised. August Pulsti õpistu kursustel osales 800 inimest ning 1300 huvilist sai osa aida ekskursioonidest. Statistika ei kajasta suvise Viljandi pärimusmuusika festivali ajal aidas kontsertidel ja ööülikoolis käinud inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles