Raamatukogu laseb aina enam vett läbi

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesi on jõudnud riiulite vahele, kuid raamatud pole veel märjaks saanud.
Vesi on jõudnud riiulite vahele, kuid raamatud pole veel märjaks saanud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Linnaraamatukogu, mille  peaukse juurest on sademevesi aastaid sisse nirisenud, kimbutavad lekked ka teistest kohtadest.

Tuleval sügisel üheksa-aastaseks saavas linnaraamatukogu majas on lekkimisega võideldud valmimisest saadik. Asutuse direktor Evi Murdla ütles, et talvel sulaga ja muul ajal vihmaga niriseb sademevett välisukse juurest ning fuajee laest.

Eksperdid on püüdnud lekkele jälile saada ja katust paiganud, kuid seni tulemusteta.

«Eelmisest talvest läks olukord veel kehvemaks,» nentis Murdla. «Nüüd pääseb vesi ka teistesse ruumidesse, näiteks lugemissaali ning kojulaenutusosakonda. Komplekteerimisosakonnas on terve sein rikutud, seal tuleb välja vahetada ka laeplaadid ja aknalaud.»

Evi Murdla sõnas, et olukorrast on linnavalitsusele teada antud, aga mis edasi saab, ei oska ta praegu öelda.

«Tundub juba lootusetu. Isegi ehitusspetsialistid ei suuda selgeks teha, kust see vesi ikkagi tuleb,» lausus ta. «Aga linn on andnud lubaduse, et asi saab korda. Oleme öelnud, et kiirremonti me ei soovi, enne on tarvis leke peatada.»

Murdla lisas, et raamatuid pole vesi seni kahjustanud.

Viljandi linnavalitsuse majandusameti ehituse peaspetsialist Jaan Lukas ütles, et fuajee ja välisukse juures lekkiva vee küsimusega on tema isiklikult tegelnud viimased paar aastat, aga tulutult.

«Kahjuks ei ole seni õnnestunud leida nii tarka inimest, kes oskaks öelda, kust vesi majja pääseb,» lausus ta. «Senised katsed eri kohti tihendada ja parandada pole andnud tulemust.»

Kuigi linnaraamatukogu direktor Evi Murdla kinnitas, et raamatukogu andis uutest leketest teada kohe ehk juba eelmisel talvel, märkis Jaan Lukas, et tema sai sellest teada tänavu.

«Seni oli katusel lumi, aga nüüd, kui see on läinud, läheme katusele ja asume lekkekohti otsima,» ütles ta. «Enne seda pole mõtet raamatukogu seinu korda teha, muidu rikub vihmavesi need jälle ära.»

Kuigi senised pingutused on läinud tühja, pole linnavalitsusel Lukase kinnitust mööda plaanis püssi põõsasse visata ja lekete põhjuse tuvastamine jätkub spetsialistide abiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles