Alagrupiturniir läheneb lõpule

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa meeste korvpalli meistrivõistlustel on lõpule jõudmas alagrupiturniiri mängud. Teisel etapil moodustub kaks kaheksaliikmelist seltskonda ja tugevamate grupp jätkab heitlust medalite pärast.


9. märtsiks oli turniiril peetud 19 kohtumist. Neljas neljaliikmelises grupis on kõigis veel pidamata üks või kaks vastasseisu. Praegu hoiavad oma alagrupis täisedu tiitlikaitsja AP Mets ning eelmise aasta neljas Anttila.

A-grupis, kus mullune maakonna meister on enesele juba võidu taganud, alustavad laupäeval teise koha pärast heitlust Paistu/Kõpu ja Kolga-Jaani meeskond. Otsustav kohtumine peetakse kell 14.30 Viljandi spordihoones.

Grupis C on kolme võiduga pääsu tugevamasse turniiritabelisse taganud Anttila. Seal on aga Spordikooli võistkonnal veel kaks kohtumist pidamata. Nende tulemustest sõltuvalt on sellest seltskonnast teise kohaga võimalik Spordikooli kõrval edasi pääseda meeskonnal Aken ja Uks, kellel on kirjas võit ja kaotus.

Kõige ärevam on seis B-grupis. Enne viimast vastasseisu on seal säilinud võimalused kahe tugevama sekka pääseda kolmel osalejal — Jaan Joosepi Rattapood on võitnud kaks kohtumist ning kaotanud ühe, võit ja kaotus on kirjas Abjal ning kaks võitu kahest Suure-Jaani Noortekoondisel. Alagrupi viimane, otsustav kohtumine leiab aset reede õhtul kell 19.30 Viljandi spordihoones.

Abja võidu korral tekib grupis kolme meeskonna vahel võrdsete punktidega surnud ring, kus paremusjärjestus määratakse nende võistkondade omavaheliste mängude tulemuste suhte põhjal. Suure-Jaani Noortekoondise võidu korral kuulub talle alagrupis esikoht ning teisena lõpetab sellisel juhul Jaan Joosepi Rattapood.

Neljandas alagrupis on selged küll kaks paremat, kuid kas võitjana läheb järgmisele etapile Mõisaküla või Kord Nädalas / Eesti Energia SK, selgub nende omavahelisest kohtumisest, mis peetakse laupäeval kell 16.30 Viljandi spordihoones. Mõlemal eespool nimetatud meeskonnal on seni kirjas võidud Kärstna ja Viiratsi LT / Karter üle.

Järgmisel etapil jagunevad osalejad kahte leeri: kaks alagruppide paremat jätkavad A- ning teised B-turniiril. Nagu kinnitas maakonna meistrivõistluste peakohtunik Vello Rits, tulevad alagrupimängude tulemused teisele etapile kaasa.

Mõlemas grupis peetakse üheringiline turniir. Tugevama seltskonna neli esimest pääsevad poolfinaali ja võitjad lähevad finaali. «Nii poolfinaal- kui medalimängudel selgub parem ühe kohtumise tulemusena,» nimetas Vello Rits ühe tänavuste meistrivõistluste eripära.

Viljandimaa korvpalli meistrivõistluste turniiritabeliga saab tutvuda siin.


Mängud
Reedel peetakse Viljandi spordihoones kaks alagrupimängu: kell 18 kohtuvad Spordikool ning Aken ja Uks, kell 19.30 Abja ja Suure-Jaani Noortekoondis.

Laupäeval on Viljandi spordihoones samuti kaks kohtumist: kell 14.30 on vastamisi Kolga-Jaani ja Paistu/Kõpu ning kell 16 Kord Nädalas / Eesti Energia SK ja Mõisaküla.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles