Heimtalis saab ilusaid hobuseid vaadata

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk mullustelt jõudluskatsetelt
Hetk mullustelt jõudluskatsetelt Foto: Peeter Kümmel

Laupäeval konkureerivad trakeeni ja teiste tõugude noorhobused Heimtali hobusekasvanduses üleriigilistel jõudluskatsetel.


Esitatavate hobuste kollektsioon tõotab hobusekasvatuse seltsi hinnangul tulla huvipakkuv: näha saab täku Pallaadium viimase aastakäigu esindajaid ning Revali, Ekkori ja teiste tuntud täkkude järglasi.



Hobuseid hindav komisjon on rahvusvaheline. Trakeeni liitu esindab Albrecht Warnecke Saksamaalt ja Leedust tulevad kohale Nemunase kasvanduse aretajad eesotsas Arunas Jurgaitisega.



Pühapäeval on Heimtali maneežis võõrratsaniku test, kus tuntud ratsanikud hindavad tunnustamisele toodud hobuseid kooli- ja takistussõidus.



Heimtali hobusekasvanduse juhataja Peep Puna ütles, et üheteistkümnendat korda aset leidev üritus on saanud traditsiooniks ning asjatundjad käivad seal suguloomi vaatamas ja neid soovi korral aretustööks välja valimas. Heimtali on oodatud kõik, kes soovivad ratsude ilu ja saavutusi näha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles